Γιάννης Δραγασάκης: Δραματική έκκληση για να μην γίνει η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ (video)

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννης Δραγασάκης κάνει έκκληση, να μην προχωρήσουν οι διαγραφές και να μην αποχωρήσουν όσοι σκέφτονται να το κάνουν.

«Να μην προχωρήσουν οι διαγραφές και να μην αποχωρήσουν όσοι σκέφτονται να το κάνουν» ζήτησε δύο ημέρες πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και την οριστική διάσπαση του κόμματος, ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννης Δραγασάκης μιλώντας στο ACTION.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έφθασε στο 36% στη βάση της αρχής της σύνθεσης των επιμέρους απόψεων και όχι της διαίρεσης. Αν σήμερα επικρατήσει η διαίρεση, οι μόνοι αντικειμενικά ευνοημένοι θα είναι η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης. Και είναι άγνωστες οι συνέπειες για όλους μας» επισήμανε ο Γιάννης Δραγασάκης και πρόσθεσε:

«Η πρότασή μου για διαμόρφωση «κέντρου ευθύνης» στο κόμμα, για υπέρβαση της κρίσης, δεν έχει καμία σχέση με πρόταση για «επιτροπεία» του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Έχει την έννοια διαμόρφωσης συνθηκών λειτουργικής συμβίωσης στο κόμμα. Η οποία σήμερα δεν υπάρχει.

Το είπα και το ξαναλέω. Να μην προχωρήσουν οι διαγραφές και να μην αποχωρήσουν όσοι σκέφτονται να το κάνουν. Να μην γίνουν ενέργειες με ανεπίστρεπτα αποτελέσματα με συνέπειες για όλους. Να βάλουμε στοπ και στο «αν δεν σας αρέσει φύγετε» και το «δεν αντέχω, φεύγω.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει Πρόεδρο εκλεγμένο, αδιαμφισβήτητα. Ανεξάρτητα από τη συμφωνία ή τη διαφωνία του καθενός με τη διαδικασία εκλογής, η αποφασισμένη διαδικασία αυτή ήταν και εκείνος που εξελέγη είναι ο Στέφανος Κασσελάκης.

Στον ΣΥΡΙΖΑ σήμερα ζούμε μια εσωτερική κρίση εμπιστοσύνης. Είναι δυνατόν να μην κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να διαμορφώσουμε συνθήκες αμοιβαίας εμπιστοσύνης;».

opinion-google-news-2

Σχετικά άρθρα