Γιάννης Χατζηλοΐζου: Για μια μοναδική συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά (video)

Στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά ο Μαέστρος Γιάννης Χατζηλοΐζου και η Φιλαρμονική Αθηνών, θα δώσουν μια μοναδική συναυλία την Κυριακή 26 Ιουνίου 2022 στις 8 το βράδυ.

Μετά το μνημειώδες πέρασμα του από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τη Συμφωνία «του Νέου Κόσμου» του Αντονίν Ντβόρζακ και το «Ρέκβιεμ» του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, το θριαμβευτικό του ντεμπούτο στο Κάρνεγκι Χόλ της Νέας Υόρκης με τη Συμφωνία Αρ.2 «της Αναστάσεως» του Γκούσταβ Μάλερ, και την τιμητική του παρουσία στη επίσημη επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία με τον «Μεσσία» του Γκέοργκ Φρίντριχ Χαίντελ, ο Γιάννης Χατζηλοΐζου επιστρέφει στο ΔΘΠ με τη «ΦΑ» με ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα που περιλαμβάνει τρία αριστουργήματα του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν:

1. Tην Εισαγωγή «Έγκμοντ» σε ΦΑ ελάσσονα, έργο 84.
2. Tη Χορωδιακή Φαντασία για πιάνο, χορωδία, 6 σολίστ, και ορχήστρα σε ΝΤΟ ελάσσονα, έργο 80.
3. Tην «Ηρωική» Συμφωνία αρ. 3 σε ΜΙ ύφεση μείζονα, έργο 55.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, η σκηνοθέτης κ. Αθηνά Παππά, ο Μαέστρος Γιάννης Χατζηλοΐζου και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά κ. Λευτέρης Γιοβανίδης κατά τη συνέντευξη τύπου της «ΦΑ» στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, η σκηνοθέτης κ. Αθηνά Παππά, ο Μαέστρος Γιάννης Χατζηλοΐζου και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά κ. Λευτέρης Γιοβανίδης κατά τη συνέντευξη τύπου της «ΦΑ» στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Σολίστ στο πιάνο για τη Χορωδιακή Φαντασία θα είναι ο ίδιος ο Μαέστρος Γιάννης Χατζηλοΐζου. Την επιμέλεια της 60μελούς χορωδίας της «ΦΑ» και την εκμάθηση του έργου ανέλαβε ο κ. Ματθαίος Λεγάκης και η κα Ανθή Γουρουντή.

Το ανσάμπλ ολοκληρώνουν οι υψίφωνες Βασιλική Καραγιάννη και Άννα Στυλιανάκη, η μεσόφωνος Διαμάντη Κριτσωτάκη, οι τενόροι Γιάννης Χριστόπουλος και Γιάννης Καλύβας, και ο βαρύτονος Κύρος Πατσαλίδης.

Συμμετέχει η χορωδία «Μελωδοί», και τα φωνητικά σύνολα «Libro Coro» και «Eklipsis». Η συναυλία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ και του Δημάρχου Πειραιώς κ. Γιάννη Μώραλη.
Mε την ευγενή δωρεά του Vel Investment Fund.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

Λούντβιχ βαν Μπετόβεν

1. Εισαγωγή «Έγκμοντ» σε ΦΑ ελάσσονα, έργο 84.

2. «Χορωδιακή Φαντασία» για πιάνο, χορωδία, 6 σολίστ, και ορχήστρα σε ΝΤΟ ελάσσονα, έργο 80.

Βασιλική Καραγιάννη, Υψίφωνος

Άννα Στυλιανάκη, Υψίφωνος

Διαμάντη Κριτσωτάκη, Μεσόφωνος

Γιάννης Χριστόπουλος, Τενόρος

Γιάννης Καλύβας, Τενόρος

Κύρος Πατσαλίδης, Βαρύτονος

Συμμετέχουν οι Χορωδίες: Μελωδοί | Μαέστρος: Γιώργος Ζιάκας
Πειραϊκό Φωνητικό Σύνολο Libro Coro | Μαέστρος: Ανθή Γουρουντή
Eklipsis vocal ensemble | Μαέστρος: Ματθαίος Λεγάκης
Σολίστ στο Πιάνο & Μαέστρος: Γιάννης Χατζηλοΐζου

3. «Ηρωική» Συμφωνία αρ. 3 σε ΜΙ ύφεση μείζονα, έργο 55.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: ticketservices.gr

opinion-google-news

Σχετικά άρθρα