Αλέξης Γεωργούλης: Αντιμετωπίζει βαριά ποινικά αδικήματα από την καταγγελία της Ελένης Χρονοπούλου (video)

Αλέξης Γεωργούλης – Ντόμινο αντιδράσεων προκαλεί η υπόθεση του, ο οποίος βρέθηκε εκτός ΣΥΡΙΖΑ, μετά από καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση εις βάρος υπαλλήλου του Ευρωκοινοβουλίου.

Καταγγελία για «βαριά ποινικά αδικήματα» σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη έγινε στις Αρχές του Βελγίου το 2020 και προσωποποιήθηκε το 2021. Αναφέρεται μάλιστα ότι η καταγγελία είναι επώνυμη -και ως προς την καταγγέλλουσα και ως προς τον φερόμενο ως δράστη– από τον χρόνο πλησίον της πράξης.

Ντόμινο αντιδράσεων προκαλεί η υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη, ο οποίος βρέθηκε εκτός ΣΥΡΙΖΑ, μετά από καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση εις βάρος της υπαλλήλου του Ευρωκοινοβουλίου, Ελένης Χρονοπούλου. Αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει και για το ποιος έχει διαρρεύσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία της καταγγέλουσας.

Νεότερες πληροφορίες που μετέδωσε η ανταποκρίτρια του Open στις Βρυξέλλες, Μαρία Αρώνη αναφέρουν πως από το 2020 είχε γίνει ονομαστική καταγγελία κατά του Αλέξη Γεωργούλη, δεν έμαθαν δηλαδή τώρα το όνομά του οι βελγικές Αρχές.

Ο Αλέξης Γεωργούλης αναφέρει ότι πρόκειται για «ψευδή και συκοφαντική κατηγορία» προτείνοντας μάλιστα την άρση της ασυλίας του.

Αλέξης Γεωργούλης – Η ανακοίνωση του

«Δυστυχώς ζούμε σε δύσκολες και επικίνδυνες εποχές. Προς μεγάλη μου έκπληξη πληροφορούμαι ότι υποβλήθηκε σε βάρος μου, καταφανώς ψευδής και συκοφαντική καταγγελία, για περιστατικό που δήθεν συνέβη πριν τρία χρόνια.

Απέναντι σε αυτήν την ψευδή και προσβλητική επίθεση, που πραγματοποιείται – μάλλον όχι τυχαία – λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές, προτίθεμαι να δώσω τη μάχη μου στη δικαιοσύνη, για την αλήθεια και την αποκατάσταση του ονόματός μου, αιτούμενος ο ίδιος την άρση της ευρωβουλευτικής μου ασυλίας.

Στο πλαίσιο αυτό και επειδή δεν θέλω επ’ ουδενί να επηρεάσω τον αγώνα που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σε όλα τα επίπεδα, με ένα καθαρά προσωπικό ζήτημα, θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση των οργάνων του κόμματος και υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος του κόμματος καθώς και από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» καταλήγει ο Αλέξης Γεωργούλης στην ανακοίνωση του.

Οι βελγικές αρχές φέρεται να ερευνούν την υπόθεση από τον Ιανουάριο του 2020 που έγινε η καταγγελία, στέλνοντας αίτημα στην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να προχωρήσει στα επόμενα βήματα.

Το ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για βαριά ποινικά αδικήματα, ενώ το ακριβές περιεχόμενο της κατηγορίας, παραμένει άγνωστο. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες η καταγγέλλουσα είναι υπάλληλος του Ευρωκοινοβουλίου και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. «Είναι ντροπή τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που κατά τα άλλα δηλώνουν υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να διαρρέουν ονόματα χωρίς να σέβονται την ποινική διαδικασία», επισημαίνεται από το ΠΑΣΟΚ που αναφέρεται και στη μυστικότητα της διαδικασίας από την ώρα που έγινε η καταγγελία πριν από τρία χρόνια.

Από το ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ διαψεύδεται με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο η διαρροή ονομάτων.

Έσκασε χθες και προκάλεσε σοκ αφού ήταν μυστική η εισαγγελική έρευνα. Περιμένουμε απαντήσεις και προφανώς ο κ. Αλέξης Γεωργούλης οφείλει απαντήσεις και στην κοινωνία και στη Δικαιοσύνη. Στα ζητήματα έμφυλης βίας είμαστε απόλυτοι, τόνισε από το στούντιο της ΕΡΤ ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης.

Ελένη Χρονοπούλου - Ευρωκοινοβούλιο
Ελένη Χρονοπούλου – Ευρωκοινοβούλιο

Την ίδια ώρα, ο Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, τόνισε ότι «δεν υπήρχε κανένας λόγος για το ΣΥΡΙΖΑ να διαρρεύσουν στοιχεία της καταγγέλουσας».

Η Νέα Δημοκρατία στην ανακοίνωση της επισημαίνει ότι «οι λόγοι που οδηγούν έναν ευρωβουλευτή εκτός κόμματος είναι εξαιρετικά σοβαροί και για αυτό οι πολίτες αναμένουν απαντήσεις από το ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ».

«Σε τι ακριβώς αφορά η καταγγελία; Έγινε σήμερα για πρώτη φορά; Ο κ. Αλέξης Γεωργούλης παραιτήθηκε όπως λέει ο ίδιος ή αποπέμφθηκε όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ;», επισημαίνεται από τη ΝΔ.

«Παρά το γεγονός ότι η ΝΔ στοχοποιείται συνεχώς αν κι έχει την πλέον αυστηρή στάση, δεν θεωρώ ότι μια έκνομη συμπεριφορά μπορεί να χαρακτηρίζει το σύνολο ΣΥΡΙΖΑ. Αναμένουμε την ποινική διαδικασία», είπε ο Μάκης Βορίδης.

opinion-google-news-2

πηγή: newsbomb.gr

Σχετικά άρθρα