Γάζα: Ισραηλινοί στρατιώτες κατέλαβαν το κοινοβούλιο της Χαμάς (photo)

Ισραηλινοί στρατιώτες απεικονίζονται στο κτίριο του κοινοβουλίου της Χαμάς στην πόλη της Γάζας, σύμφωνα με φωτογραφία που δημοσίευσε η Haaretz.

Νωρίτερα, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ ότι «η Χαμάς έχασε τον έλεγχο στη Γάζα».

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ δήλωσε ότι «οι τρομοκράτες καταφεύγουν στη νότια Λωρίδα της Γάζας, ενώ οι άμαχοι λεηλατούν τις άδειες βάσεις της οργάνωσης, δεν της έχουν πια εμπιστοσύνη». «Η Χαμάς δεν έχει καμία δύναμη ικανή να σταματήσει τον Ισραηλινό Στρατό», είπε και πρόσθεσε: «Η Χαμάς έχασε τον έλεγχο της Γάζας».

Ισραηλινά τανκς έξω από το νοσοκομείο της Γάζας

Ισραηλινά τανκς πήραν θέσεις νωρίτερα έξω από τις πύλες του κεντρικού νοσοκομείου της πόλης της Γάζας, τον πρωταρχικό στόχο στη μάχη τους για να πάρουν τον έλεγχο του βόρειου μισού της Λωρίδας της Γάζας.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Γάζας Ασράρ Αλ-Κίντρα, ο οποίος βρισκόταν μέσα στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα, είπε ότι 32 ασθενείς πέθαναν τις τελευταίες τρεις ημέρες, συμπεριλαμβανομένων τριών νεογέννητων, ως αποτέλεσμα της πολιορκίας του νοσοκομείου και της έλλειψης ρεύματος.

Τουλάχιστον 650 ασθενείς εξακολουθούσαν να βρίσκονται μέσα, που επιθυμούσαν να μεταφερθούν σε άλλη ιατρική μονάδα από τον Ερυθρό Σταυρό ή κάποια άλλη ουδέτερη υπηρεσία.

Το Ισραήλ λέει ότι το νοσοκομείο βρίσκεται πάνω από σήραγγες που στεγάζουν ένα αρχηγείο μαχητών της Χαμάς, κάτι που η ισλαμιστική οργάνωση αρνείται.

«Τα τανκς είναι μπροστά από το νοσοκομείο. Είμαστε υπό πλήρη αποκλεισμό. Είναι μια περιοχή με νοσοκομειακές εγκαταστάσεις. Ασθενείς, γιατροί και πολίτες που μένουν στο νοσοκομείο. Κάποιος πρέπει να το σταματήσει αυτό», είπε στο Reuters ένας χειρουργός στο νοσοκομείο.

opinion-google-news-2

πηγή: kathimerini.gr

Σχετικά άρθρα