Φωτιά – Εύβοια: Δυο ανυπεράσπιστοι γέροντες – Ολομόναχοι μέσα στο χάος

Στο κατάστρωμα φέρι μποτ βρέθηκαν δυο ανυπεράσπιστοι γέροντες στην εκκένωση του χωριού Πεύκι στη βόρεια Εύβοια.

Ο Γεώργιος Λιάκος 89 ετών και η σύζυγός του Παρισσώ Λιάκου 87 ετών, οι δυο γέροντες, κάτοικοι του χωριού Πευκί, μαζί με το σκυλάκι τους Bella, στο κατάστρωμα φέρι μποτ το οποίο βρίσκεται σε αναμονή στην παραλία του χωριού για να συνδράμει στην εκκένωση του χωριού κατά τη διάρκεια δασικής πυρκαγιάς στην Βόρεια Εύβοια, Κυριακή 08 Αυγούστου 2021.

Φωτιά - Εύβοια - φέρι μποτ
Φωτιά – Εύβοια – φέρι μποτ

Ένα τεράστιο μέτωπο της φωτιάς κατευθύνεται αυτή την ώρα στην Γαλατσώνα και βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το χωριό. Ένα άλλο πύρινο μέτωπο πλησιάζει τις Γούβες σε μία πορεία που οδηγεί στο Αρτεμίσιο, το Πευκί και τη θάλασσα.

Λίγο μακρύτερα και από την άλλη πλευρά του νησιού, η φωτιά κινείται κατευθείαν προς τους Καματριάδες και τους Γαλατσάδες – και αν περάσει από αυτά τα δύο κομβικά σημεία, πλέον θα βρεθεί πάνω από την Αιδηψό.

Στο νότιο τμήμα, οι υποστηρικτικές ομάδες πυροπροστασίας που έχουν φτάσει στη χώρα μας από την Ουκρανία και την Ρουμανία και εργάζονται νυχθημερόν, ελέγχουν την κατάσταση στο χωριό Τρούπι, όσο και λίγο πιο βόρεια, στα Καλύβια και στο Σπαθάρι.

πηγή: lifo.gr – φωτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Κώστας Τσιρώνης

opinionleader.gr - google news

Δείτε επίσης:

Εύβοια: Έγινε στάχτη υπεραιωνόβια ελιά – Κάηκε μετά από 2.500 χρόνια (photo)

Σχετικά άρθρα