Φόρουμ Δελφών – Antonio Taquis: Σημαντική μια πολυδιάστατη σχέση Ελλάδας – Παναμά (photo)

«Η Ελλάδα και ο Παναμάς δεν μοιράζονται απλώς κοινά συμφέροντα, αλλά και κοινό πεπρωμένο», επεσήμανε ο Antonio Taquis Ochoa, στο 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, που τελεί υπό την αιγίδα της ΑΕ της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ο Antonio Taquis Ochoa, Διευθύνων Σύμβουλος της Panama Shipping και πρώην Πρέσβης του Παναμά στην Ελλάδα παρακολούθησε τις εργασίες και συμμετείχε με ομιλία του.

Ο Antonio Taquis Ochoa, εκ των χρυσών χορηγών του 7ου Οικονομικού Φόρουμ ξεκινώντας τον λόγο του, συνεχάρη τον διοργανωτή κ. Συμεών Τσομώκο για μία ακόμη επιτυχημένη διοργάνωση και στη συνέχεια ανέπτυξε το θέμα του, με τίτλο “Greece- Panamas. Relations in the age of the great geopolitical reset” «Η Ελλάδα και ο Παναμάς δεν μοιράζονται απλώς κοινά συμφέροντα, αλλά και κοινό πεπρωμένο», επεσήμανε.

Κυριάκος Μητσοτάκης, Antonio Taquis Ochoa (Διευθύνων Σύμβουλος της Panama Shipping και πρώην Πρέσβης του Παναμά στην Ελλάδα)
Κυριάκος Μητσοτάκης, Antonio Taquis Ochoa (Διευθύνων Σύμβουλος της Panama Shipping και πρώην Πρέσβης του Παναμά στην Ελλάδα)

Γεγονός που «καθορίζεται από τη σχέση των δύο χωρών με τη θάλασσα και τον ρόλο τους στην παγκόσμια ναυτιλία» όπως διευκρίνισε Ο Διεθνής Έλληνας υπογράμμισε ότι η σχέση μεταξύ Ελλάδας- Παναμά περνάει στη κυριολεξία μέσα από τη ναυτιλία, καθώς και οι δυο χώρες απολαμβάνουν πολύ καλές διμερείς σχέσεις.

Ο Παναμάς εξάλλου διατηρεί Πρεσβεία στην Αθήνα για πάνω από 40 χρόνια, ενώ υπογράμμισε πως η ελληνική ομογένεια στον Παναμά επηρεάζει τη χώρα για περισσότερο από έναν αιώνα, ενώ ως γνωστόν πολλά πλοία ελληνικών συμφερόντων βρίσκονται υπό την παναμέζικη σημαία.

Περιγράφοντας τις προκλήσεις που δημιουργούν οι πολλές παράλληλες κρίσεις, ιδιαίτερα, δε, η ρωσική εισβολή, και η παγκόσμια αρχιτεκτονική ασφαλείας, που αλλάζει, ο κ. Taquis ανέφερε ότι οι δύο χώρες πρέπει να ενισχύσουν τις διμερείς τους σχέσεις. «Αυτός είναι ο λόγος που Ελλάδα και Παναμάς πρέπει να χτίσουν μια πιο στέρεα και πολυδιάστατη συνεργασία», είπε χαρακτηριστικά. Τέλος, αναδεικνύοντας τα πλεονεκτήματα της παρουσίας της Ελλάδας στην περιοχή είπε ότι «ο Παναμάς μπορεί να γίνει η διπλωματική πύλη της Ελλάδας στη Λατινική Αμερική».

Opinion-google-news

Χρήστος Σταϊκούρας: Ανοικτό το ενδεχόμενο λήψης και νέων μέτρων – 43,3 δις ευρώ το κόστος της πανδημίας

Σχετικά άρθρα