Φέτα Καλαβρύτων: Μια ΠΟΠ ιστορία… 50 ετών (photo)

Ο Συνεταιρισμός Καλαβρύτων γιορτάζει φέτος τα 50 Χρόνια του, από την πρώτη παραγωγή της περίφημης ΦΕΤΑΣ ΠΟΠ, στο τυροκομείο της, από το 1972, η γνωστή πλέον Φέτα Καλαβρύτων.

50 Χρόνια αγνών πρώτων υλών από τις μικρές ορεινές φάρμες των 1.100 παραγωγών μας. 50 Χρόνια στήριξης των μελών μας. 50 Χρόνια παραδοσιακών μεθόδων παραγωγής. 50 Χρόνια μοναδικής, προσεγμένης ποιότητας και γεύσης !

Το 1972 ιδρύεται στα Καλάβρυτα και ξεκινά παραγωγή εργοστάσιο επεξεργασίας γάλακτος για τυροκομικά προϊόντα, μέσω της συγκέντρωσης και αξιοποίησης του ποιοτικού γάλακτος της ευρύτερης περιοχής, σε συνεταιριστική βάση που είχε αρχικό σημείο εκκίνησης το 1963.

Εδώ και 50 Χρόνια, ο Αγροτικός Γαλακτοκομικός Συνεταιρισμός Καλαβρύτων παράγει υψηλής ποιότητας προϊόντα από αιγοπρόβειο γάλα που προέρχεται από τις ορεινές φάρμες των κτηνοτρόφων-παραγωγών μας, και γράφει τη δική του μοναδική ιστορία στον τομέα της τυροκομίας και γαλακτοκομικών προϊόντων στη Ελλάδα.

Το κύριο προϊόν μας είναι η περίφημη Βαρελίσια Φέτα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) Συνεταιρισμού Καλαβρύτων, που γίνεται ανάρπαστη χάρη στην ξεχωριστή, πλούσια γεύση και τη σταθερή ποιότητά της. Παράγεται με τις παραδοσιακές μας μεθόδους και τις πιο αυστηρές προδιαγραφές υγιεινής και ελέγχου ωριμάζοντας για 3 μήνες σε βαρέλια οξιάς, και είναι η Νο1 Φέτα σε πωλήσεις στην αλυσίδα “Σκλαβενίτης” όπου διατίθεται αποκλειστικά. Η συνεργασία αυτή είναι μία σχέση εμπιστοσύνης 50 Χρόνων όπως και με όλους τους συνεργάτες του Συνεταιρισμού!

Με το ποιοτικό φρέσκο γάλα που συλλέγει καθημερινά από τους παραγωγούς του,  ο Συνεταιρισμός Καλαβρύτων προσφέρει επίσης εξαιρετικής ποιότητας Γίδινο τυρί, ξηρή Μυζήθρα, Αφίρι, Αλειφοτύρι (αλειφώδες τυρί με Φέτα ΠΟΠ) και Βούτυρο λιωμένο.

Εδώ και τρία χρόνια, ξεκίνησε να παράγει με την ίδια ποιότητα τη νέα σειρά Γαλακτοκομικών προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας: παραδοσιακό πρόβειο και κατσικίσιο γιαούρτι και -σε συνεργασία και με τους αγελαδοτρόφους της περιοχής- φρέσκο αγελαδινό γάλα (πλήρες & ελαφρύ), κρέμα βανίλια, ρυζόγαλο, γραβιέρα αγελαδινή.

Καλάβρυτα
Καλάβρυτα

Σε συνέχεια της σταθερής ανάπτυξης και ισχυρής θέσης που κατακτήσει με την Φέτα ΠΟΠ στην ελληνική αγορά, ο Συνεταιρισμός έχει ξεκινήσει ήδη την τοποθέτησή της και επέκταση στις αγορές εξωτερικού, έχοντας σαν κατεύθυνση και Στόχο ανάπτυξης την ενίσχυση της προσπάθειας των Εξαγωγών με υψηλή προστιθέμενη αξία!

Ο Συνεταιρισμός Καλαβρύτων γράφει την ιστορία του, με πρωταγωνιστές τη μαγευτική φύση της περιοχής των Καλαβρύτων, τους 1.100 παραγωγούς και μέλη του, τις άριστες συνθήκες ποιότητας που εξασφαλίζει ο σύγχρονος τεχνολογικός εξοπλισμός της παραγωγικής μονάδας, και την υπευθυνότητα του έμπειρου και εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού του.

Ο Κοινωνικός Ρόλος που διαδραματίζει ο Συνεταιρισμός σε όλες τις μορφές, είναι εξαιρετικά σημαντικός για την περιοχή καθώς συντελεί στην στήριξη του εισοδήματος των 1.100 κτηνοτρόφων και τη διατήρηση και ανάπτυξη των κτηνοτροφικών μονάδων τους στη ζώνη γάλακτος, που δίνουν ζωή στην ύπαιθρο της ευρύτερης περιοχής των Καλαβρύτων. Ο Συνεταιρισμός χάρη στη σταθερή κερδοφορία του, συμβάλει στην μεγέθυνση της τοπικής οικονομίας με τις συνεχείς παραγωγικές επενδύσεις του σε εγκαταστάσεις, συστήματα ποιότητας και ελέγχου και με την απασχόληση 120 εργαζομένων στο εργοστάσιο και τα γραφεία του.

Φέτα Καλαβρύτων
Φέτα Καλαβρύτων

Η Κοινωνική Ευθύνη του Συνεταιρισμού επεκτείνεται σε θέματα που αφορούν στην  προστασία του περιβάλλοντος όπου είναι εξαρχής ευαισθητοποιημένος, και σε πλήρη συμμόρφωση με την κείμενη νομοθεσία λαμβάνει μέτρα διασφάλισης της βιώσιμης ανάπτυξης της περιοχής και της προστασία του οικοσυστήματος, επίσης με επενδύσεις. Ο Συνεταιρισμός είναι διαχρονικά υπεύθυνο μέλος της  κοινωνίας, στηρίζοντας εμπράκτως ευπαθείς ομάδες στην ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων, με συνεχείς δωρεές σε σχολεία, γηροκομεία, χώρους απόρων κα., αλλά και με την σταθερή προσφορά του στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Ο κ. Παύλος Σατολιάς, Πρόεδρος του Αγροτικού και Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού Καλαβρύτων, μαζί με το Διοικητικό Συμβούλιο, ηγούνται ενός πρωτοπόρου, σταθερά αναπτυσσόμενου οργανισμού, που αποτελεί πρότυπο υγιούς συνεταιριστικής συνεργασίας στην Ελλάδα, με σταθερή κερδοφορία που διανέμεται και στηρίζει τον κοινωνικό ιστό.

Ο κ. Σατολιάς είναι επίσης Πρόεδρος της νέας ΠΑΣΕΓΕΣ και από τους πρωτεργάτες και εμπνευστές της δημιουργίας της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Ελληνικής Φέτας ΠΟΠ, σημαντικής πρωτοβουλίας για την διατήρηση και διεθνή ανάπτυξη του χαρακτηρισμού ΠΟΠ στα ελληνικά προϊόντα και την προστασία στο εθνικό μας τυρί.

Φέτα Καλαβρύτων - Παύλος Σατολιάς, Πρόεδρος του Αγροτικού
Φέτα Καλαβρύτων – Παύλος Σατολιάς, Πρόεδρος του Αγροτικού

Για την εθνική επιτυχία της Φέτας ΠΟΠ, η πρωτοβουλία αυτή έχει θέσει σαν Στόχο τη στήριξη της κτηνοτροφίας, πίσω από την οποία υπάρχουν άνθρωποι, οι κτηνοτρόφοι που εργάζονται πολύ σκληρά και με μεγάλο κόστος.

Η δουλειά τους θα πρέπει να ανταμείβεται για να υπάρχουν τα αξιόλογα ελληνικά προϊόντα, να συνεχίσει να υπάρχει μια διάδοχη κατάσταση, και να λειτουργεί ο κύκλος, ώστε να συνεχισθεί η άυλη πολιτιστική κληρονομιά μας και να διατηρηθεί ο κοινωνικός ιστός και η αιγοπροβατοτροφία που η Ελλάδα ηγείται στην ΕΕ.

Μέσα σε όλες αυτές τις σημερινές προκλήσεις, το 2022 ο Συνεταιρισμός Καλαβρύτων, γιορτάζει τα 50 Χρόνια λειτουργίας του και ατενίζει με σιγουριά το μέλλον χάρη στην ποιότητα των ανθρώπων του, την πίστη στο όραμά τους και την αγάπη τους για το προϊόν τους.

opinionleader.gr - google news

Δείτε επίσης:

Angsana Corfu Resort & Spa: Φιλανθρωπικό gala για την ενίσχυση των Γιατρών του Κόσμου (photo)

Σχετικά άρθρα