Το 1ο Φεστιβάλ Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους στο The Ellinikon Experience Park (photo)

Το 1ο Φεστιβάλ Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους Ελλάδας (ΝΕΒ – 1st Greece New European Bauhaus) πραγματοποιήθηκε στο The Ellinikon Experience Park παράλληλα με άλλες 24 χώρες σε όλη την Ευρώπη.

Οι δράσεις του Cell of Life σχετικά με τη Βιωσιμότητα και την Αειφορία συνεχίζονται στο Experience Park μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας το 1ο Φεστιβάλ Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους Ελλάδας (ΝΕΒ – 1st Greece New European Bauhaus). Το φεστιβάλ διεξήχθη παράλληλα σε όλη την Ευρώπη, σε σύνολο 25 χωρών.

Τον νέο ετήσιο θεσμό του ΝΕΒ για το δομημένο περιβάλλον και τη νέα πράσινη εποχή, του οποίου ηγείται σε ευρωπαϊκό επίπεδο η πρόεδρος Ursula von der Leyen, οργάνωσαν στην Ελλάδα το World Human Forum και το Convergences Greece Forum σε συνεργασία με την ΕΥΖΗΝ.LIFE και με στρατηγικό συνεργάτη τη Lamda Development.

Γιώργος Αμυράς (Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας) Οδυσσέας Αθανασίου (Διευθύνων Σύμβουλος LAMDA DEVELOPMENT) Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, Πρόεδρος & Συνιδρύτρια, World Human Forum, μέλος NEB High Level Roundtable, Νικόλας Γιατρομανωλάκης (Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού)
Γιώργος Αμυράς (Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας) Οδυσσέας Αθανασίου (Διευθύνων Σύμβουλος LAMDA DEVELOPMENT) Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, Πρόεδρος & Συνιδρύτρια, World Human Forum, μέλος NEB High Level Roundtable, Νικόλας Γιατρομανωλάκης (Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού)

Το θέμα της πρώτης διοργάνωσης ήταν το «ECO-δομώντας το Μέλλον» και όλες οι δράσεις στο The Ellinikon Experience Park, το νέο αστικό βιωματικό πάρκο του Ελληνικού. Το πάρκο αποτέλεσε τον ιδανικό χώρο φιλοξενίας αυτής της πρωτοβουλίας, καθώς έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, σηματοδοτώντας μία νέα, πιο φιλική προς το περιβάλλον προσέγγιση.

Οι συμμετέχοντες στο Φεστιβάλ, ομιλητές και κοινό, εκπρόσωποι διαφορετικών φορέων, άνθρωποι με διαφορετικές εμπειρίες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να μοιραστούν καινοτόμες ιδέες και λύσεις για ένα βιώσιμο μέλλον για τον πλανήτη.

Στις 9 Ιουνίου το Φεστιβάλ ξεκίνησε ταυτόχρονα με τις Βρυξέλλες με το διαδικτυακό χαιρετισμό της Ursula von der Leyen και το καλωσόρισμα της Αλεξάνδρας Μητσοτάκη, Προέδρου & Συνιδρύτριας του World Human Forum και μέλος NEB High Level Roundtable και του Οδυσσέα Αθανασίου, Διευθύνοντα Σύμβουλου της Lamda Development.

Γιώργος Πατούλης, Αλεξάνδρα Πάλλη, Χρήστος Τεντόμας
Γιώργος Πατούλης, Αλεξάνδρα Πάλλη, Χρήστος Τεντόμας

Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τους κυβερνητικούς εκπροσώπους Γιώργο Αμυρά, Νικόλα Γιατρομανωλάκη, Γιώργο Πατούλη, ενώ ο Απόστολος Τζιτζικώστας μίλησε σε απευθείας σύνδεση από το εξωτερικό.

Στη συνέχεια μίλησαν οι διακεκριμένοι διεθνείς ομιλητές Antoinette Nassopoulos-Erickson Αρχιτέκτων, Senior Partner at Foster + Partners, Deema Assaf Αρχιτέκτων με ειδίκευση στην αστική αναδάσωση, Ιδρύτρια & Διευθύντρια TAYYŪN, Chiu Chen – Yu Αρχιτέκτων, Διευθυντής (The Taiwan – Reyhanli Center for world citizens) και Maja Goepel Ακαδημαϊκός, Συγγραφέας, Ερευνήτρια – Γενικός Γραμματέας στο Γερμανικό Συμβουλευτικό Συμβούλιο για την Παγκόσμια Αλλαγή (WBGU). Τη βραδιά συντόνισε η Ευφροσύνη Χελιώτη, Διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων Helmholz Association.

(φωτο: papadakispress.gr)

opinion-google-news-2

Σχετικά άρθρα