Εύβοια: Νεκροί 3 εργάτες συνεργείου από ηλεκτροπληξία – Τρεις συλλήψεις (video)

Οι τρεις άνδρες εργάτες κεραυνοβολήθηκαν από 20.000 βολτ την ώρα που έκαναν έργα υπογειοποίησης καλωδίων στο χωριό Γυμνό στην Εύβοια και σκοτώθηκαν ακαριαία. Άλλος ένας συνάδελφός τους νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο της Χαλκίδας.

Όλη αυτή η τραγωδία εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια των κατοίκων του χωριού. Τα τρία μέλη του συνεργείου εργολάβου που εκτελούσε εργασίες για τον ΔΕΔΔΗΕ είχαν ακαριαίο θάνατο.

Εύβοια - Νεκροί εργάτες - ηλεκτροπληξία
Εύβοια – Νεκροί εργάτες – ηλεκτροπληξία

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής για τους εργάτες

«Γύρω στις 2 παρά με πήρε τηλέφωνο μια φίλη μου που μένει πάνω στην πλατεία όπου έγινε και το δυστύχημα και ούρλιαζε. Πρώτα είχαμε δει το ρεύμα να ανοιγοκλείνει στα σπίτι μας σε δύο σύντομες διακοπές. Πήγαμε όλοι στην πλατεία του χωριού. Οι δύο νεκροί ήταν πεσμένοι στο έδαφος και έβγαζαν καπνούς. Μόλις μου παν για τον τρίτο σήκωσα το βλέμμα στα σύρματα και είδα έναν μαύρο, κατάμαυρο όγκο με μπουφάν. Ήταν φοβερό. Υπήρχε και τραυματίας και αυτόν τον έσωσε ο αγροτικός γιατρός που έσπευσε στο σημείο», λέει στο newsit.gr η Ιωάννα Κοτρογιάννη γυναίκα του προέδρου της κοινότητας Γυμνού.

Άλλος κάτοικος της περιοχής μιλώντας στο newsit.gr είπε: «Γίνονται εργασίες περίπου 2 μήνες. Κάνουν ανάπλαση στο κέντρο του χωριού. Πλακόστρωτα και γίνεται υπογειοποίηση του ηλεκτρικού ρεύματος. Πήγα στην πλατεία του χωριού και είδα τους δύο εργάτες να είναι πεσμένοι στο έδαφος και ο τρίτος να κρέμεται νεκρός στα καλώδια της κολώνας. Ο τέταρτος από τους εργάτες μεταφέρθηκε με σοβαρά εγκαύματα στο νοσοκομείο».

Οι δυο εργάτες κάηκαν ζωντανοί

«Το έμαθα στις 14.00 γιατί ήμουν στη δουλειά. Καταλάβαμε το συμβάν από τις διακοπές που γίνονταν εκείνη την ώρα, κάτι πολύ σύντομα άνοιξε-κλείσε. Δεν ξέρουμε βέβαια αν συνδέονται με το δυστύχημα. Το έργο της υπογειοοποίησης στο πλαίσιο της ανάπλασης του χωριού, ήταν τα καλώδια μέσης τάσης να μην περνούν μέσα από την πλατεία, αλλά περιμετρικά. Οι δύο εργαζόμενοι κάηκαν ζωντανοί, στο έδαφος, δίπλα από το φορτηγό στο οποίο δούλευαν. Ο τέταρτος που σώθηκε πρόλαβε να πηδήξει από την κολώνα, ήταν και αυτός πάνω στην κολώνα. Σε 1-2 μέρες το έργο θα τελείωνε, ήταν στην τελική του φάση- στη σύνδεση υπόγειων και εναέριων καλωδίων. Το χωριό έχει 2.000 περίπου κατοίκους και το μακάβριο θέαμα το είδαν πολλοί χωριανοί», δήλωσε στο newsit.gr ο κοινοτάρχης Γυμνού κ. Χαϊνάς.

Ο Πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Γιώργος Μαθιόπουλος είπε ότι: «2 νεκροί και ένας τραυματίας σε σοβαρή κατάσταση έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο Χαλκίδας. Για αρκετή ώρα γινόταν προσπάθεια να απεγκλωβιστεί ο 3ος νεκρός ο οποίος κρέμονταν νεκρός από έναν στύλο σε ύψωμα στην περιοχή. Στην επιχείρηση συμμετείχαν 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα και ειδικό βραχιονοφόρο».

Σύμφωνα με πληροφορίες δυο από τους άτυχους άνδρες ήταν 50 ετών και ο τρίτος 45.

Στη σύλληψη τριών ανθρώπων προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία

Η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγή του εργοδηγού, του μηχανικού και της επιβλέπουσας του έργου. Στη συνέχεια, οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ το βράδυ της Πέμπτης.

Τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται είναι η ανθρωποκτονία εξ αμελείας και η πρόκληση σωματικών βλαβών, για τον 32χρονο άνδρα που τραυματίστηκε αλλά έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Παράλληλα από την αστυνομία γίνονται έρευνες για να διερευνηθεί εάν είχε ζητηθεί αρμοδίως να γίνει διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος στην περιοχή για να προχωρήσουν οι εργασίες.

opinion-leader-goole-news

Δείτε επίσης:

Μαύρη μέρα για τον ΑΝΤ1 – Σκοτώθηκε σε τροχαίο η Μαρία Μάτσα (video)

πηγή: newsit.gr

Σχετικά άρθρα