Εύα Καϊλή: Της αφαιρούν όλες τις αρμοδιότητες – Προς καθαίρεση η Ευρωβουλευτής (photo)

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση με την Ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή, η οποία ερευνάται για υπόθεση διαφθοράς στις Βρυξέλλες.

Όλα δείχνουν πως η καθαίρεση της από την θέση της αντιπροέδρου είναι μονόδρομος. Το βράδυ του Σαββάτου, η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, έστειλε επιστολή στην Ελληνίδα ευρωβουλευτή με την οποία της ανακοινώνει ότι την παύει από τα καθήκοντα της στον απόηχο των ερευνών.

Η απόφαση της έχει άμεση εφαρμογή. «Υπό το πρίσμα της εν εξελίξει δικαστικής έρευνας, αποφάσισα να αναστείλω με άμεση ισχύ όλες τις εξουσίες, τα καθήκοντα και τις εργασίες που σας έχω αναθέσει υπό την ιδιότητά σας ως αντιπρόεδρος τους Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολ για την Εύα Καϊλή
Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολ για την Εύα Καϊλή

Όπως αναφέρει ο ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος της ευρωβουλής, Δημήτρης Παπαδημούλης, επισπεύδονται οι διαδικασίες για την οριστική καθαίρεση της από το Προεδρείο του ΕΚ.

Υπενθυμίζεται ότι για την καθαίρεση της Εύας Καϊλή, θα πρέπει να συγκληθεί η Διάσκεψη των Προέδρων με πλειοψηφία 60% και να εγκρίνουν τα 2/3 της ολομέλειας την απόφαση.

Εύα Καϊλή – Το χρονικό

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα, η εφημερίδα Le Soir, ανέφερε ότι εκλήθη για ανάκριση από τις βελγικές αρχές, καθώς είναι σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση για έρευα που σχετίζεται διαφθορά εντός της Ε..Ε για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Νωρίτερα το προσήχθη και τελικά συνελήφθη ο σύντροφός της, ενώ οι αρχές πραγματοποίησαν έρευνες στην κατοικία της.

Από νωρίς το πρωί της Παρασκευής, σε μια υπόθεση που δημοσιοποίησαν η βελγική Le Soir και η φλαμανδική Knack, πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 16 έρευνες από πράκτορες της Κεντρικής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Διαφθοράς, με αποτέλεσμα να υπάρξουν τέσσερις συλλήψεις ατόμων που θεωρούνται ύποπτα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια των ερευνών στις 16 τοποθεσίες έχουν εντοπιστεί και έχουν κατασχεθεί μετρητά ύψους 600.000 ευρώ.

Η βελγική εφημερίδα επικαλείται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο πρώην ευρωβουλευτής του S&D, ο Ιταλός Pier-Antonio Panzeri, ο νεοεκλεγείς γενικός γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (Ituc) Luca Visentini, καθώς και ένας διευθυντής ΜΚΟ και ένας βοηθός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, συνελήφθησαν και οι τέσσερις το πρωί. Ο τελευταίος, όπως αναφέρει η Le Soir, είναι ο σύντροφος της Ελληνίδας ευρωβουλευτή.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν σφραγιστεί από την αστυνομία, εκτός από το γραφείο της Εύας Καϊλή, και εκείνα των ευρωβουλευτών Μαρκ Ταραμπέλλα και Μαρία Αρένα.

opinion-google-news-2

Σχετικά άρθρα