Έβρος: Έρευνα για παράνομη δράση των ΜΚΟ – Είναι σε ανοικτή γραμμή με παράνομα κυκλώματα (video)

Ενδελεχής έρευνα για το πώς οι ΜΚΟ δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Έβρου αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα.

Επί της ουσίας οι ελληνικές Αρχές, έχοντας ήδη ενδείξεις για το τι μπορεί να συμβαίνει, θα ερευνήσουν το αν οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) είναι σε ανοικτή γραμμή με παράνομα κυκλώματα, έτσι ώστε να φέρνουν μετανάστες στην Ελλάδα.

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open μεταδόθηκε η πληροφορία πως στο μικροσκόπιο της έρευνας θα μπουν δεδομένα τέσσερις ΜΚΟ, που το τελευταίο διάστημα δραστηριοποιούνται στον Έβρο με τρόπο που δεν είχε παρατηρηθεί το προηγούμενο διάστημα.

Αυτό που κίνησε υποψίες, ήταν κάποια mail που έλαβαν τοπικές Αρχές στο Διδυμότειχο, το οποίο περιλάμβανε συντεταγμένες νησίδας του Έβρου, στην οποία αναφερόταν ότι βρίσκονται παράτυποι μετανάστες. Οι Αρχές έσπευσαν για τη διαδικασία της διάσωσης, σήκωσαν ακόμα και drone, ωστόσο στο σημείο δεν υπήρχε κανείς. Τέτοια περιστατικά ήταν αρκετά συχνά το τελευταίο διάστημα και έτσι άρχισε η διαδικασία της έρευνας.

Τάκης Θεοδωρικάκος: Πανίσχυρη η ασπίδα προστασίας των συνόρων μας

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Ελευθέριο Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα, επισκέφτηκε αστυνομικές μονάδες στη συνοριογραμμή του Έβρου.

Η πολιτική και φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας ενημερώθηκε από αστυνομικούς παράγοντες και στελέχη των ενόπλων δυνάμεων στην ευρύτερη περιοχή για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή και για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό.

opinion-google-news

Σχετικά άρθρα