«Εσωτερικός χώρος»: Λαμπερά εγκαίνια στην γκαλερί Citronne (photo)

φωτο επάνω: Η διευθύντρια της γκαλερί Citronne Τατιάνα Σπινάρη Πολλάλη και η φωτογράφος Μαργαρίτα Μαυρομιχάλη

Η Μαργαρίτα Μαυρομιχάλη παρουσιάζει ένα νέο σώμα δουλειάς, μια ενότητα από 19 φωτογραφίες της περιόδου 2019-21 στην γκαλερί Citronne.

Οι που «απεικονίζουν» μια «ένδον» πραγματικότητα μέσα από εσκεμμένες προσεκτικές σκηνοθεσίες στον χώρο ενός αστικού διαμερίσματος.

Η φωτογράφος Μαργαρίτα Μαυρομιχάλη και η επιμελήτρια της έκθεσης Ελισάβετ Πλέσσα - Φρίντα Τσακίρογλου, Ζαΐρα Μουστρούφη
Η φωτογράφος Μαργαρίτα Μαυρομιχάλη και η επιμελήτρια της έκθεσης Ελισάβετ Πλέσσα – Φρίντα Τσακίρογλου, Ζαΐρα Μουστρούφη

Στις φωτογραφίες αυτές προτάσσεται η ίδια η καλλιτέχνις ως μοντέλο, είδωλο, πρωταγωνίστρια – αλλά και θύμα μιας αδιέξοδης ατμόσφαιρας. Κρατά ένα «ημερολόγιο», όπου ψηλαφείται το όνειρο και η νοσταλγία, αλλά και η αυτο-ειρωνεία, ο σαρκασμός.

Το νήμα-νόημα της ενότητας συγκροτείται μέσα από αυτό το μείγμα από εντυπώσεις, αναφορές, αναμνήσεις και τα απορρέοντα συναισθήματα. Η φωτογράφος Μαργαρίτα Μαυρομιχάλη θεωρεί ότι «αν μια φωτογραφία αναδεικνύει περισσότερο τον φωτογράφο από το αντικείμενό της, τότε κάθε φωτογραφία είναι μια αυτοπροσωπογραφία…

Ναταλία Φουρλή, Τατιάνα Σπινάρη Πολλάλη, Ευτυχία Αλεξανδροπούλου
Ναταλία Φουρλή, Τατιάνα Σπινάρη Πολλάλη, Ευτυχία Αλεξανδροπούλου

Ο «Εσωτερικός χώρος» είναι μια προσωπική εξερεύνηση…μιας ανάγκης του ανήκειν σε έναν εφήμερο κόσμο, των συναισθημάτων της μοναξιάς και της μελαγχολίας, καθώς και μια εξερεύνηση των θεμελιωδών σχέσεων στη ζωή μας. Είναι μια σιωπηρή διερεύνηση των σκέψεων και των πεποιθήσεών μου και, ταυτόχρονα, μια επιθυμία να δραπετεύσω από τα όριά τους».

Ζενεβιεβ Μαζαρί, Βασίλης Καρύδης - Νίκος Κοτζιάς, Λήδα Κοτζιά
Ζενεβιεβ Μαζαρί, Βασίλης Καρύδης – Νίκος Κοτζιάς, Λήδα Κοτζιά

Η έκθεση της Μαργαρίτας Μαυρομιχάλη στην γκαλερί CITRONNE είναι η πρώτη παρουσίαση της δουλειάς της φωτογράφου στην Αθήνα. Έχουν προηγηθεί εκθέσεις της στην Νέα Υόρκη, Βοστώνη, San Diego, Βουδαπέστη, Παρίσι, Βερολίνο, Βαρκελώνη και Λονδίνο.

(φωτο: studio Panoulis)

opinionleader.gr - google news

Δείτε επίσης:

Γιάννης Αδαμάκος – INSIGHT: Ατομική έκθεση στη γκαλερί CITRONNE – Αθήνα (photo)

Σχετικά άρθρα