ΕΣΗΕΑ: Μεγάλη συμμετοχή στο σεμινάριο – Δημοσιογραφικός λόγος: Η χρήση της γλώσσας, το κείμενο και η εκφώνηση (photo)

Με την εισήγηση του καθηγητή Γλωσσολογίας, πρ. Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωργίου Μπαμπινιώτη ξεκίνησε το σεμινάριο «Δημοσιογραφικός λόγος: Η χρήση της γλώσσας, το κείμενο και η εκφώνηση» στην ΕΣΗΕΑ.

Στο σεμινάριο το 75% των συμμετεχόντων είναι εργαζόμενοι, το 15% άνεργοι και 6% συνταξιούχοι συνάδελφοι. Από τους εργαζόμενους, το 20% απασχολείται σε ιστοσελίδες, το 16% στον Έντυπο Τύπο, το 14% σε Γραφεία Τύπου, το 12% σε Μέσα του Δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, το 12% σε τηλεοπτικούς σταθμούς και το 10% σε ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Ενδεικτικό του υψηλού μορφωτικού επιπέδου των συμμετεχόντων ότι το 3% των εκπαιδευομένων είναι κάτοχοι διδακτορικού τίτλου, το 12% είναι κάτοχοι μεταπτυχιακού διπλώματος, το 37% είναι απόφοιτοι Πανεπιστημιακών Σχολών, το 22% είναι απόφοιτοι σχολών Μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και το 10% είναι απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

ΕΣΗΕΑ - Γεωργίος Μπαμπινιώτης, Αριάδνη Αγάτσα, Ανδρέας Παναγόπουλος
ΕΣΗΕΑ – Γεωργίος Μπαμπινιώτης, Αριάδνη Αγάτσα, Ανδρέας Παναγόπουλος

Το 40% των εκπαιδευομένων είναι από 45 έως 54 ετών. Οι υπόλοιποι κατανέμονται ως εξής: 8% από 25 έως 34 ετών, 28% από 35 έως 44 ετών, 22% από 55 έως 64 ετών και 3% άνω των 66. Τέλος, η πλειονότητα των εκπαιδευομένων, σε ποσοστό 60%, είναι γυναίκες.

Το σεμινάριο συνεχίζεται την Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου, στις δέκα το πρωί, με εισηγητή τον Ομ. Καθηγητή Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κύριο Χριστόφορο Χαραλαμπάκη, η διάλεξη του οποίου έχει ως θέμα: «Η έννοια του σωστού και του λάθους στη γλώσσα».

Κατά τη σημερινή εναρκτήρια παρουσίαση, η Α’ Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενώσεως Αριάδνη Αγάτσα, υπεύθυνη για την οργάνωση του σεμιναρίου, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και τόνισε ότι ένας σημαντικός λόγος για τη μεγάλη επιτυχία των σεμιναρίων της Ενώσεως είναι η συμμετοχή κορυφαίων εισηγητών, τους οποίους ευχαρίστησε θερμά, και οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς.

Η Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου
Η Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου

Στη συνέχεια, η Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου υπενθύμισε ότι ο 7ος όροφος ανακατασκευάστηκε με σκοπό τη δημιουργία δομών επιμόρφωσης και τόνισε το μεγάλο ενδιαφέρον από τους συναδέλφους για συμμετοχή στα σεμινάρια. Ευχαρίστησε θερμά την Α’ Αντιπρόεδρο Αριάδνη Αγάτσα και τον επιστημονικό υπεύθυνο Ανδρέα Παναγόπουλο και αναφέρθηκε στα επόμενα σεμινάρια που προγραμματίζονται.

Τέλος, ο Ανδρέας Παναγόπουλος, επιστημονικός υπεύθυνος του σεμιναρίου, εξέφρασε τη μεγάλη του χαρά για τον τιμητικό ρόλο που του ανετέθη αλλά και για τη συνεργασία του με όλους τους κορυφαίους εισηγητές, τους οποίους ευχαρίστησε θερμά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την τελευταία τριετία περισσότεροι από 600 δημοσιογράφοι έχουν εκπαιδευτεί στα σεμινάρια της ΕΣΗΕΑ. Το Δ.Σ. ανταποκρινόμενο στη βούληση των συναδέλφων για επιμόρφωση, ενισχύει τον εκπαιδευτικό πυλώνα της Ενώσεως και θα οργανώσει νέα σεμινάρια που θα υλοποιηθούν προσεχώς και άπτονται κρίσιμων θεμάτων.

opinion-google-news-2

Σχετικά άρθρα