Αθήνα, 28 Ιανουαρίου, 2022

ΕΡΤ: Όλοι οι διαφημιζόμενοι πληρώνουν τοις μετρητοίς τα διαφημιστικά σποτ (ανακοίνωση)

Η δημόσια τηλεόραση με ανακοίνωση της διευκρινίζει για το θέμα που έχει προκύψει σε σχέση με δημοσιεύματα που αφορούν την προβολή διαφημιστικών σποτ εντύπων στην ΕΡΤ.

Από τον Ιανουάριο του 2020 έχει καταργηθεί στην ΕΡΤ η πρακτική της ανταλλακτικής διαφήμισης με τα έντυπα (εφημερίδες και περιοδικά) και οι διαφημιζόμενοι καταβάλλουν τοις μετρητοίς, όπως όλοι, το τίμημα του διαφημιστικού χρόνου στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Με νέα απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε Ρ Τ (1η Απριλίου 2021), μειώθηκε από 80% σε 50% η έκπτωση που διαχρονικά υπήρχε στην Ε Ρ Τ για τη συγκεκριμένη κατηγορία διαφημιζομένων, ενώ καθιερώθηκε η μη μετάδοση διαφημιστικών μηνυμάτων με έκπτωση, τις ώρες από 19:50 έως και 00:15. Επίσης, προσδιορίστηκε πλαφόν ανά ημέρα στον συνολικό αριθμό των διαφημιστικών σποτ που προβάλλονται με έκπτωση.

Ραδιομέγαρο ΕΡΤ - γαλανόλευκη
Ραδιομέγαρο ΕΡΤ

Η ΕΡΤ, εκ του νόμου, δεν έχει το δικαίωμα να αρνηθεί τη μετάδοση διαφημιστικών σποτ, όταν δεν προσκρούουν σε μία από τις απαγορευτικές διατάξεις του Ν. 4779/2021 άρθρ. 14 (διαφημίσεις που θίγουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, που εισάγουν διακρίσεις, παραπλανητικές διαφημίσεις κλπ.), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην εθνική μας νομοθεσία η κοινοτική οδηγία 2010/13 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

opinion-leader-goole-news

Σχετικά άρθρα

Σχόλια

Αφήστε το σχόλιό σας

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ακολουθήστε μας

1,057ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,668ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία νέα