Ταγίπ Ερντογάν: Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι συνομιλητής μας

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα: «Δεν είναι ίση με εμάς, ούτε πολιτικά, ούτε στρατιωτικά, ούτε οικονομικά».

Εξακολουθεί να προκαλεί ο Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος δεν αποχωρίζεται τον εμπρηστικό τόνο που εδώ και καιρό χρησιμοποιεί ενώ η τουρκική λίρα βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση. Προχωρά σε νέα επίθεση προς την Ελλάδα μετά τις δηλώσεις που είχε κάνει για το 1922 και τη Μικρασιατική Καταστροφή.

«Μην ξεχνάτε τη Σμύρνη»  είχε πει, ειδικότερα, ο Τούρκος πρόεδρος ενώ τώρα, στις νέες δηλώσεις του, προσπαθεί να υποβαθμίσει την Ελλάδα.

«Η Ελλάδα δεν είναι ίση με εμάς, ούτε πολιτικά, ούτε στρατιωτικά, ούτε οικονομικά. Για αυτό το λόγο, δεν μπορεί να είναι συνομιλητής μας» δήλωσε ειδικότερα ο Ερντογάν μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου του.

«Πηγή μεγάλης ανησυχίας», χαρακτήρισε, νωρίτερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου κατά της Ελλάδας, καλώντας την Τουρκία να απέχει από επιθετική ρητορική και να σέβεται την κυριαρχία και την ακεραιότητα των κρατών-μελών της ΕΕ.

Κληθείς να σχολιάσει στη σημερινή ενημέρωση της Επιτροπής προς τον Τύπο, τις πρόσφατες απειλητικές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου κατά της Ελλάδας, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, αρμόδιος για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Πίτερ Στάνο απάντησε τα εξής:

«Οι δηλώσεις αυτές είναι πηγή μεγάλης ανησυχίας. Αναμένουμε από την Τουρκία να απέχει από κλιμακούμενη ρητορική και να δεσμευτεί σε σχέσεις καλής γειτονίας και όχι το αντίθετο. Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις της με την Ελλάδα, τα όποια ανοιχτά ζητήματα αναμένουμε να αντιμετωπίζονται με ειρηνικό τρόπο, μέσω του διαλόγου καλή τη πίστει, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και σύμφωνα με την αρχή των σχέσεων καλής γειτονίας. Η Ελλάδα είναι κράτος-μέλος της ΕΕ και η κυριαρχία και η ακεραιότητα ενός κράτους-μέλους της ΕΕ πρέπει να γίνονται σεβαστές».

Bild: Ο Ερντογάν απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο

«Ο Ερντογάν απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο», είναι ο τίτλος της γερμανικής εφημερίδας Bild επικαλούμενη τις απειλές του Τούρκου προέδρου ότι μπορεί ξαφνικά να έρθει το βράδυ στη χώρα μας!.

«Με τις αιχμηρές αυτές δηλώσεις, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε το Σαββατοκύριακο τη γείτονά του στην Ε.Ε, Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισής του στη Σαμψούντα στη Μαύρη Θάλασσα, ο Ερντογάν εξέφρασε το θυμό του για τους ελληνικούς στρατιωτικούς ελιγμούς την περασμένη εβδομάδα. Τα ελληνικά στρατεύματα αεράμυνας στο ανατολικό Αιγαίο στόχευσαν τουρκικά μαχητικά.

Η Ελλάδα -όπως και η Τουρκία μέλος του ΝΑΤΟ- θα πρέπει να «κοιτάξει την ιστορία» και να μην προχωρήσει περαιτέρω, διαφορετικά θα πληρώσει «υψηλό τίμημα», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος, σχολιάζει το γερμανικό δημοσίευμα.

opinion-google-news-2

Σχετικά άρθρα