Ερντογάν: Απειλεί να στείλει 5 εκατ. μετανάστες στην Ελλάδα

Σε νέο παραλήρημα και σφοδρή επίθεση κατά της Ελλάδας προχώρησε ο Ταγίπ Ερντογάν κατά τις κοινές δηλώσεις με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν.

Απαντώντας ουσιαστικά στις δηλώσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ότι η Τουρκία ευθύνεται για την προσφυγική κρίση, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε σε έντονο ύφος:

«Το να κατηγορείς την Τουρκία για την προσφυγική κρίση είναι πραγματικά αχαριστία. Η Ελλάδα είναι αυτή που καταδικάζει τους πρόσφυγες σε θάνατο βυθίζοντας τις βάρκες τους» είπε μεταξύ άλλων ο Ταγίπ Ερντογάν.

«Να δούμε τι θα κάνει η Ελλάδα αν ανοίξουμε τα σύνορα σε 5 εκατομμύρια μετανάστες»! Ο Ερντογάν χαρακτήρισε την Ελλάδα ως «βάση της Αμερικής» και κατέληξε λέγοντας: «Το να λέμε ότι η προσφυγική κρίση προκαλείται από την Τουρκία είναι πραγματικά αχαριστία… Η Ελλάδα βουλιάζει βάρκες μεταναστών στο Αιγαίο και θα το αποδείξουμε».

Συνέχισε λέγοντας: «Κυρίως στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, αυτή που βυθίζει τις βάρκες με τους μετανάστες και τους αφήνει να πεθάνουν είναι η Ελλάδα. Έχουμε όλα τα στοιχεία, δεν τους ενδιαφέρει αν είναι παιδιά ή οικογένειες. Και ο Μητσοτάκης και οι γύρω του λένε ψέματα μέρα νύχτα. Δεν αποτελούν εγγύηση ασφαλείας για την περιοχή. Το να λέμε ότι η προσφυγική κρίση προκαλείται από την Τουρκία είναι πραγματικά αχαριστία».

Επίσης, αναφερόμενος στην πρόσφατη συμφωνία της Ελλάδας με τις ΗΠΑ που αφορά στη στρατιωτική αναβάθμιση της Αλεξανδρούπολης, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι η Ελλάδα στο σύνολό της έχει «μετατραπεί σε στρατιωτική βάση των ΗΠΑ. Η εικόνα που έχει δημιουργηθεί αυτό αποδεικνύει. Αν κοιτάξετε το χάρτη με τις βάσεις θα το διαπιστώσετε. Υπάρχουν αμέτρητες βάσεις. Έχω χάσει τον λογαριασμό πόσες βάσεις έχει η Αμερική στην Ελλάδα. Ολόκληρη η Ελλάδα έχει γίνει μια αμερικανική βάση».

Παράλληλα τόνισε πως «οι ΗΠΑ επιλέγουν λάθος γείτονα. Και η στάση που κρατάει η Αμερική στο Αιγαίο με την Ελλάδα είναι λανθασμένη. Εφόσον και εμείς και η Αμερική και η Ελλάδα είμαστε μέλη του ΝΑΤΟ γιατί είμαστε σε διαμάχη. Η Τουρκία είναι εκείνη που προσφέρει πιο πολλά στο ΝΑΤΟ και οικονομικά και στρατιωτικά και είμαστε έβδομοι στη σειρά, ενώ η Ελλάδα είναι πολύ πιο πίσω. Εμείς είμαστε η ασφάλεια της περιοχής».

opinionleader.gr - google news

Δείτε επίσης:

Ερντογάν για Αφγανιστάν: Δεν θα δεχτώ πρόσφυγες – Δεν αναλαμβάνω ευθύνες τρίτων

Σχετικά άρθρα