Θα επισκευάζετε μόνη της η σπασμένη οθόνη του κινητού σου (photo)

Είχατε ποτέ φανταστεί ότι όταν πέσει το κινητό σας και σπάσει η οθόνη του, αυτή θα μπορεί να επισκευάζετε μόνη της μέσα σε λίγα λεπτά, χωρίς να χρειαστεί να δώσετε ούτε ένα ευρώ;

Και όμως, αυτό πλέον θα είναι εφικτό, καθώς επιστήμονες από τη Νότια Κορέα σε εργαστηριακά πειράματα, κατάφεραν να επαναφέρουν την ακεραιότητα της οθόνης.

Ερευνητές κατάφεραν να φτιάξουν οθόνες κινητών, εμπλουτισμένες με λινέλαιο, που επιδιορθώνουν αυτόματα τις ρωγμές μέσα σε 20 λεπτά.

Οι ερευνητές θεωρούν την ανακάλυψή τους σημαντική καινοτομία.

σπασμένη οθόνη - κινητό
σπασμένη οθόνη

Το λινέλαιο παρεμβάλλεται στην οθόνη με μικροσκοπικές κάψουλες, οι οποίες απελευθερώνουν το λάδι όταν εμφανιστούν ρωγμές.

Στα εργαστηριακά πειράματα, όταν υπονομευόταν η δομική ακεραιότητα της οθόνης, το διαφανές λινέλαιο μπορούσε να επισκευάσει τη ζημιά σε ποσοστό 95% και μάλιστα μέσα σε 20 λεπτά.

Ο Dr Yong-Chae Jung, επικεφαλής του Institute of Advanced Composites Materials στο Ινστιτούτο Επιστήμης και Τεχνολογίας της Κορέας (KIST), δημοσίευσε τη μελέτη του στο περιοδικό «Composite Part B: Engineering», δείχνοντας πόσο αποτελεσματική είναι η μέθοδός του.

σπασμένη οθόνη
σπασμένη

Ένα πολυμερές φιλμ διπλής στρώσης έφτιαξε (PBF), δύο επιστρώσεις που δένονται μαζί ώστε να απαρτίσουν ένα υλικό.

Το πάνω στρώμα φέρει τις κάψουλες με το λινέλαιο, ενώ το κάτω αποτελείται από το τυπικό υλικό που φτιάχνονται οι οθόνες κινητών και tablets, το γνωστό διαφανές και εύκαμπτο πλαστικό CPI.

opinionleader.gr - google news

Δείτε επίσης:

Βρες το κινητό σου όταν είναι στο αθόρυβο – Το κόλπο

Σχετικά άρθρα