Το ελληνικό διαβατήριο από τα πιο ισχυρά του κόσμου

Εδώ και ένα χρόνο βρισκόμαστε εν μέσω πανδημίας και δυστυχώς τα ταξίδια στο εξωτερικό δεν είναι πλέον και το πιο εύκολα πράγμα που μπορεί να κάνει κάποιος, και ας έχει το ελληνικό διαβατήριο του σε ισχύ.

Το ελληνικό διαβατήριο είναι μεταξύ των ισχυρότερων στον κόσμο, καθώς προσφέρει στους κατόχους του πρόσβαση χωρίς βίζα σε 184 χώρες ανά τον κόσμο.

Συγκεκριμένα η Ελλάδα και το ελληνικό διαβατήριο μοιράζεται την όγδοη θέση με την Αυστραλία, την Τσεχία και τη Μάλτα στην κατάταξη Henley Passport Index για το 2021.

Στην κορυφή της λίστας παραμένει για τρίτη διαδοχική χρονιά το ιαπωνικό διαβατήριο χαρίζοντας πρόσβαση χωρίς βίζα σε 191 προορισμούς και στη δεύτερη ακολουθεί η Σιγκαπούρη (190).

Ένα σκαλοπάτι πιο κάτω συναντάμε τη Νότια Κορέα και τη Γερμανία με το διαβατήριό τους να προσφέρει πρόσβαση σε 189 χώρες.

Αεροπλάνο - ταξίδι - διαβατήριο
Αεροπλάνο – ταξίδι – διαβατήριο

Τα ιταλικά, φινλανδικά και ισπανικά διαβατήρια, όπως και εκείνα του Λουξεμβούργου χαρίζουν ελεύθερη πρόσβαση σε 188 χώρες, ενώ τα δανέζικα και τα αυστριακά σε 186.

Όσοι έχουν στην κατοχή τους διαβατήριο ΗΠΑ, Βρετανίας, Ελβετίας, Νορβηγίας, Βελγίου και Νέας Ζηλανδίας μπορούν να επισκεφθούν χωρίς βίζα 185 χώρες, ενώ ένα ουγγρικό διαβατήριο προσφέρει πρόσβαση σε 181.

Σημειώνεται ότι εξαιτίας των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας οι ταξιδιώτες από Βρετανία και των ΗΠΑ αντιμετωπίζουν σήμερα σοβαρούς περιορισμούς από πάνω από 105 χώρες.

Συγκεκριμένα οι Βρετανοί έχουν πρόσβαση σε λιγότερους από 70 προορισμούς και οι Αμερικανοί σε λιγότερους από 75.

opinionleader.gr - google news

Δείτε επίσης:

https://opinionleader.gr/to-2020-etos-tou-koronoiou-mesa-4-sygklonistika-lepta/

Σχετικά άρθρα