Ελισάβετ Πετράκη: Μια Ελληνίδα πριγκίπισσα της Disney (photo)

Καλλιτεχνική φύση από μικρή ηλικία, η Ελισάβετ Πετράκη έδειξε από νωρίς το ταλέντο της στον χορό, το τραγούδι και την υποκριτική.

Στα 17 της η Ελισάβετ Πετράκη κυνήγησε το όνειρό της και ξεχώρισε στην οντισιόν της Disney στην Αθήνα, ανάμεσα σε 350 υποψηφίους. Με την επιμονή της και τις ευνοϊκές συγκυρίες βρέθηκε στο Παρίσι, λίγο μετά τα 18α γενέθλιά της, να κυνηγάει το όνειρό της να γίνει μια γνωστή ηθοποιός του Hollywood.

Ύστερα από δέκα χρόνια σκληρής δουλειάς και παρά τις δύσκολές συνθήκες, έχει σήμερα στο βιογραφικό της η Ελισάβετ Πετράκη την παρουσία σε τρία πάρκα Disney, στο Παρίσι, το Χονγκ Κόνγκ και τη Νέα Υόρκη, όπου βρίσκεται σήμερα. Παράλληλα με τη δουλειά της σε ένα από τα πιο δημοφιλή πάρκα Disney παγκοσμίως, σπουδάζει υποκριτική με τη μέθοδο Lee Strasberg.

Ελισάβετ Πετράκη – Πώς είναι να είσαι πριγκίπισσα όλη μέρα;

Σίγουρα είναι κάτι που σε γεμίζει! Είναι μεγάλη τιμή να υποδύεσαι αυτούς τους χαρακτήρες που σχεδιάστηκαν τόσο προσεκτικά και αγαπήθηκαν από γενιές. Είναι προνόμιο να πρωταγωνιστείς στις αναμνήσεις τόσων οικογενειών και στις σημαντικές στιγμές τους, σε γενέθλια, σε επετείους, σε ένα ταξίδι για το οποίο οι γονείς μπορεί να αποταμίευαν για χρόνια. Δεν αμφισβητεί κανείς ότι τα κοστούμια, το μακιγιάζ και η μουσική είναι φαντασμαγορικά, αλλά στο τέλος της ημέρας δεν παύει να είναι μια δουλειά με τις δυσκολίες της και τα προβλήματά της.

Το να είσαι πριγκίπισσα όλη μέρα, μπορεί να είναι ψυχικά και σωματικά εξουθενωτικό. Μπορεί να βλέπεις 700 οικογένειες σε μία μέρα και πρέπει να κάνεις κάθε μία από αυτές να νιώθει ξεχωριστή. Τις υποδέχεσαι με την ίδια ενέργεια και με τον ίδιο ενθουσιασμό, λες και είναι η πρώτη και αγαπημένη σου οικογένεια της ημέρας, ενώ φυσικά προσαρμόζεσαι στη γλώσσα και την κουλτούρα τους. Η αποφόρτιση στο τέλος της ημέρας είναι πάντα δύσκολη για μένα.

Ελισάβετ Πετράκη - Disney
Ελισάβετ Πετράκη – Disney

Ελισάβετ Πετράκη – Περίγραψέ μας την αλληλεπίδρασή σου με τους επισκέπτες του πάρκου, ιδιαίτερα με τα παιδιά.

Μου αρέσει πολύ η αλληλεπίδραση με τους επισκέπτες κάθε ηλικίας! Οι χαρακτήρες αυτοί σημαίνουν πολλά για τους ανθρώπους. Τα μηνύματα που περνάνε οι ιστορίες του Disney έχουν να κάνουν πάντα με το να είσαι γενναίος, με το να ανακαλύπτεις τον εαυτό σου και τον κόσμο, και με το ότι τα όνειρα πραγματοποιούνται. Στην αρχή, έβλεπα πολλές διαφορετικές αντιδράσεις τη στιγμή που οι επισκέπτες αντίκριζαν τους αγαπημένους τους ήρωες. Αργότερα, άρχισα να παρατηρώ μοτίβα και να μπορώ να μαντέψω πώς θα πάει η αλληλεπίδραση, και τι πρέπει να κάνω εγώ από τη μεριά μου για να «ξεκλειδώσω» τους πιο μαγκωμένους.

Φυσικά, τα παιδάκια είχαν πολλή πλάκα, καθώς είναι τα πιο απρόβλεπτα, όχι μόνο για μένα αλλά και για τους γονείς τους. Τα πιο ντροπαλά ξαφνικά μιλούσαν ασταμάτητα και χοροπηδούσαν πάνω-κάτω, ενώ αυτά που στο σπίτι είναι ζωηρά ξαφνικά έκαναν ντροπές μπροστά στην αγαπημένη τους πριγκίπισσα. Η αγαπημένη μου πρόκληση είναι να καταφέρω τους εφήβους της οικογένειας, που έρχονται με τον αέρα του «είμαι πολύ μεγάλος για να είμαι εδώ και ξέρω ότι είσαι ηθοποιός» να γελάσουν και να αφήσουν το παιδί μέσα τους να βγει προς τα έξω!

Ελισάβετ Πετράκη – Ποια είναι η διαφορά της παραδοσιακής υποκριτικής με αυτό που καλείσαι να κάνεις στα πάρκα;

Είναι δύο οι κύριες διαφορές που εντοπίζω. Πρώτον, όταν παίζεις στο θέατρο ή στην οθόνη, υπάρχει σενάριο που λίγο-πολύ ακολουθείς, ενώ αυτό που κάνουμε στα πάρκα είναι εντελώς αυτοσχεδιαστικό, στο πλαίσιο βέβαια της ιστορίας του χαρακτήρα, με τον τρόπο που μιλάει και κινείται. Δεύτερον, στα πάρκα αλληλοεπιδρούμε άμεσα με τον κόσμο, έρχεται κοντά μας, κάνουμε αγκαλιές, βγάζουμε φωτογραφίες. Αντίθετα στην οθόνη ή το θέατρο τις περισσότερες φορές δεν σπάει ο τέταρτος τοίχος. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως ο τρόπος που παίζουμε είναι λιγότερο ρεαλιστικός, καθώς είμαστε κάτι ανάμεσα σε καρτούν και πραγματικότητα. Οπότε, παρά το πόσο κοντά είμαστε με τον κόσμο, είναι όλα λίγο πιο μεγάλα και θεατρικά.

Καλλιτεχνική φύση από μικρή ηλικία, η Ελισάβετ Πετράκη
Καλλιτεχνική φύση από μικρή ηλικία, η Ελισάβετ Πετράκη

Ελισάβετ Πετράκη – Ποιος είναι ο ρόλος των ονείρων σου;

Ενώ δεν έχω κάποιον συγκεκριμένο ρόλο στον νου μου, ξέρω τι ψάχνω σε ένα project. Θέλω να παίζω χαρακτήρες πολύπλοκους και πολυδιάστατους, με σαφή εξέλιξη στην ιστορία και εννοείται να περνάνε το τεστ Μπέκντελ. Ενδιαφέρομαι για ιστορίες με τις οποίες το κοινό νιώθει ότι συνδέεται,  που ίσως το προβληματίσουν ή το ανακουφίσουν, που μπορεί να του δώσουν δύναμη και το βοηθήσουν σε μια δύσκολη στιγμή.

Ελισάβετ Πετράκη – Ποιο είναι για σένα το επόμενο βήμα;

Προς το παρόν είμαι στη σχολή Lee Strasberg Theater and Film Institute στη Νέα Υόρκη, την οποία θα τελειώσω το καλοκαίρι του 2022. Έπειτα θέλω να αρχίσω τα πρώτα βήματα μου στον χώρο του κινηματογράφου ή της τηλεόρασης εδώ στην Αμερική, αλλά επίσης είμαι έτοιμη να προσαρμοστώ σε οποιαδήποτε αλλαγή μού φέρει η ζωή. Ειδικά με όσα περνάμε με την CoVid, έχω εμπεδώσει τη σημασία της υπομονής και της προσαρμογής.

Ελισάβετ Πετράκη – Τι συμβουλή θα έδινες στα νέα παιδιά που ονειρεύονται να δουλέψουν στα πάρκα της Disney;

Αν κάποιο νέο άτομο από την Ελλάδα έχει την επιθυμία να κάνει τη δουλειά που κάνω εγώ στην Disney, θα το συμβούλευα να εξασκηθεί στον χορό και την υποκριτική και να δώσει έμφαση στην αμερικάνικη και τη βρετανική προφορά. Πλέον από το Διαδίκτυο μπορείς να μάθεις τα πάντα, αρκεί να έχεις τη θέληση και την αυτοπειθαρχία. Θα το συμβούλευα επίσης να κάνει την έρευνά του πάνω στην εταιρεία, στο πάρκο που θέλει να δουλέψει, και να δει πως είναι η δουλειά και τι ζητάνε να δουν στις οντισιόν. Πέρα όμως από το Entertainment Department του κάθε πάρκου, υπάρχουν πολλά άλλα. Ξέρω πως το πάρκο στο Παρίσι έχει συνολικά 15.000 cast members και 500 διαφορετικές θέσεις εργασίας. Επομένως, αν κάποιος έχει σπουδές πάνω στον τουρισμό, το management, την επικοινωνία, υπάρχουν πολλές θέσεις, καθώς και θέσεις που δεν χρειάζονται καθόλου σπουδές, αρκεί να κάνεις καλή εντύπωση στη συνέντευξη. Η Disney ζητά να δει ανθρώπους με ενθουσιασμό, που να μπορούν να αντιμετωπίσουν καταστάσεις και επισκέπτες από όλο το κόσμο, πάντα με ένα μεγάλο χαμόγελο.

opinionleader.gr - google news

Δείτε επίσης:

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Ολόκληρη η συγκλονιστική της πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη στην Κατερίνα Καινούργιου (video)

Σχετικά άρθρα