Εκδήλωση για τα 30 χρόνια Πατριαρχίας του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στο Μέγαρο Μουσικής (video)

Εκδήλωση της Αδελφότητας των Οφφικιαλίων του Οικουμενικού Θρόνου «Παναγία η Παμμακάριστος» προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου για τα 30 χρόνια Πατριαρχίας του πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη υποδέχθηκαν η Προέδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους Θανάσης Μαρτίνος ενώ στην εκδήλωση παρέστη και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτακης, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, πλήθος αρχιερέων της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Οικουμενικού Πατριαρχείου, κοινωνικών φορέων, πολιτικών, κληρικών και λαϊκών εκλεκτών προσκελημένων.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης δήλωσε «ευγνώμων» και με έμφαση μίλησε για τη χριστιανική εντολή της αγάπης προς τον πλησίον, η οποία δεν αναφέρεται μόνον στον εγγύς πλησίον, αλλά και σε όλους όσους μπορούμε διά της δράσης μας να ωφελήσουμε.

Η κυρία Σακελλαροπούλου υπογράμμισε ότι υπό την ηγεσία του Παναγιωτάτου κ.κ. Βαρθολομαίου και χάρη στην προσωπική του συμβολή, το κύρος του Οικουμενικού Πατριαρχείου ενισχύθηκε καθοριστικά και τόνισε ότι με την πολυετή και πολυδιάστατη δράση του έχει αναδειχθεί όχι μόνο σε θρησκευτικό ηγέτη διεθνούς ακτινοβολίας, αλλά και σε στυλοβάτη του Ελληνισμού, της Ορθοδοξίας και της Χριστιανοσύνης.

Κυριάκος Μητσοτακης, Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, Κατερίνα Σακελλαροπούλου
Κυριάκος Μητσοτακης, Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτακης τόνισε πως στο πέρασμα από τον 20ο στον 21ο αιώνα, σε μια εποχή ραγδαίων ανακατατάξεων στον κόσμο και ταχύτατων μεταβολών στο εσωτερικό των κοινωνιών μας, υπήρξε μεγάλο ευτύχημα η παρουσία του κ. Βαρθολομαίου στην κεφαλή της Ορθοδοξίας. «Έτσι άνθισε μέσα σας, ο σπόρος της αγάπης προς τον άνθρωπο, ανεξάρτητα από φυλή, ανεξάρτητα από θρησκεία. Κάτι που σας έκανε πρωτοπόρο στον διαθρησκειακό διάλογο και τη φωνή σας, φωνή συμφιλίωσης και καταλλαγής στα πέρατα του κόσμου. Κι ακόμη σας οδήγησε, πολύ νωρίτερα από πολλούς ηγέτες, να κινητοποιηθείτε για την προστασία της φύσης. Αλλά και, πιο πρόσφατα, να ανταποκριθείτε αμέσως στην ανάγκη να προστατευτεί η υγεία και η ζωή μέσα από τον εμβολιασμό κατά του Covid», υπογράμμισε.

Κυριάκος Μητσοτακης, Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος
Κυριάκος Μητσοτακης, Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Χαιρετισμό απηύθυναν, επίσης, ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους, Άρχων Έξαρχος Θανάσης Μαρτίνος, και ο μητροπολίτης Δράμας Παύλος, γέννημα-θρέμμα της Βόρειας Ελλάδας, του Αγίου Όρους και του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο οποίος μίλησε για την κοινωνική προσφορά του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Η εκδήλωση, την οποία συντόνισε η πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών Μαρία Αντωνιάδου, έκλεισε με ψαλμωδίες των μελών του εν Αθήναις Συλλόγου Μουσικόφιλων Κωνσταντινουπόλεως.

opinionleader.gr - google news

Δείτε επίσης:

Ίδρυμα Θεοφανώ: Επίκεντρο της Ευρώπης έγινε η Θεσσαλονίκη (photo)

πηγή: euronews.com

Σχετικά άρθρα