Στα εγκαίνια της γκαλερί Citronne για την έκθεση της Άννας Αμπαριώτου (photo)

φωτο επάνω: Τατιάνα Σπινάρη – διευθύντρια Citronne Gallery, η εικαστικός Άννα Αμπαριώτου και ο επιμελητής της εκθεσης Κώστας Πράπογλου

Εγκαινιάστηκε  με επιτυχία στην CITRONNE Gallery Αθήνα, η ατομική έκθεση της Άννας Αμπαριώτου.

Η Τέχνη του να μην κάνεις τίποτα και η παράλληλη πεζοπορία. Την έκθεση επιμελήθηκε ο Κώστας Πράπογλου.

Πρόκειται για μια νέα ενότητα από ψηφιακά έργα και κεραμικά γλυπτά. Στην έκθεση αποτυπώνεται η διαδικαστική προσπάθεια της καλλιτέχνιδας να ανακαλύψει και να αποκαλύψει έναν «άλλον», μη προφανή κόσμο.

Ζήνα Αμπαριώτη, Δόμνα Μιχαηλίδου, Φοίβη Αμπαριώτη
Ζήνα Αμπαριώτη, Δόμνα Μιχαηλίδου, Φοίβη Αμπαριώτη

Ο εκτεταμένος τίτλος λειτουργεί ως μέρος της εικαστικής δημιουργίας, καθώς παραπέμπει στην αφετηρία, δηλαδή στην αρχική ιδέα της καλλιτεχνικής αναζήτησης. Η Άννα Αμπαριώτου εξηγεί αναλυτικά τον τίτλο αυτόν.

Προσδιορίζει την «Τέχνη του να μην κάνεις τίποτα» ως τον χώρο και τον χρόνο που δίνει κανείς στον εαυτό του να αντιληφθεί, να κατανοήσει και να αξιολογήσει αυτά που έχουν συμβεί και αυτά που συμβαίνουν. Η «Παράλληλη Πεζοπορία» είναι ο χρόνος και ο χώρος που δίνει κανείς στον εαυτό του να ζήσει με την διαύγεια που του προσφέρουν όσα έχει ανακαλύψει.

Περικλής Μαζαράκης, Βαλέρια Μαζαράκη, Σπύρος Πολλάλης
Περικλής Μαζαράκης, Βαλέρια Μαζαράκη, Σπύρος Πολλάλης

Στον χώρο της CITRONNE Gallery αναπτύσσεται μία εγκατάσταση η οποία επιχειρεί να εκφράσει το κυρίαρχο αφήγημα της καλλιτέχνιδας, το οποίο εμπεριέχει εξίσου στοιχεία φαντασίας, όπως και στοιχεία ρεαλισμού. Η συνύπαρξη αυτή δείχνει στον θεατή μια πραγματικότητα σύνθετη, όπως την προσλαμβάνει και την εξελίσσει η υποκειμενικότητα. Τα έργα της Άννας Αμπαριώτου, παραπέμπουν σε ένα απολύτως προσωπικό παράλληλο σύμπαν, με μια ελεύθερη ερμηνευτική προσέγγιση της καθημερινής πορείας των ανθρώπων. Ο θεατής καλείται να αποκρυπτογραφήσει αυτήν την προσωπική εικαστική γλώσσα.

Ιόλη Πάκη, Άλκις Τρίχα, Ελένη Παπακωνσταντίνου
Ιόλη Πάκη, Άλκις Τρίχα, Ελένη Παπακωνσταντίνου

Ο Κώστας Πράπογλου, ο επιμελητής της έκθεσης, θεωρεί ότι με τα έργα αυτά «γινόμαστε μάρτυρες μιας ανταλλαγής φιλοσοφικών νοημάτων, αμφισβητούμε, διαπραγματευόμαστε και επαναπροσδιορίζουμε τη συνύπαρξη και τη σχέση μας με το περιβάλλον και την ίδια τη φύση».

Ζέττα και Άρις Αντσακλή - Δανάη Παρλαμά, Σύλβια Σαχίνη
Ζέττα και Άρις Αντσακλή – Δανάη Παρλαμά, Σύλβια Σαχίνη

Η γκαλερί CITRONNE πλαισιώνει και συμμετέχει στην καλλιτεχνική αυτή «διαπραγμάτευση».

Η έκθεση συνοδεύεται από τη δίγλωσση έκδοση The Art of Doing Nothing and the Parallel Hiking – Η Τέχνη του να Μην Κάνεις Τίποτα και η Παράλληλη Πεζοπορία.

Νίκος Ποδιάς, Δημήτρης Γκοσμάνης - Περικλής Στρούμπος, Παναγιώτα Δικαίου
Νίκος Ποδιάς, Δημήτρης Γκοσμάνης – Περικλής Στρούμπος, Παναγιώτα Δικαίου

(φωτο: studio Panoulis)

opinion-google-news-2

Σχετικά άρθρα