Δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο στην Νάξο – Κορυφαίο event με πρωτοβουλία της Ε.Α.Σ. Νάξου

Δημοσιογράφοι – εκπρόσωποι διεθνών Μ.Μ.Ε. από όλο τον κόσμο, που βρίσκονται στην χώρα μας στο πλαίσιο της ετήσιας Τακτικής Συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (Δ.Ο.Δ.) και της Γενικής Συνέλευσης που διοργανώνει το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ε.Σ.Η.Ε.Α.

Κορυφαίοι δημοσιογράφοι από Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένες Πολιτείες, Καναδά, Αυστραλία, Ιρλανδία, Τουρκία, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Βραζιλία, Περού, Ινδία, Παλαιστίνη, Ομάν, Κουβέιτ, Τυνησία, Καμερούν, Κολομβία, Παναμά, Αγκόλα, Σομαλία και τον Λίβανο θα βρεθούν το τριήμερο 22-24 Απριλίου στο νησί της Αριάδνης – την Νάξο.

Οι εκπρόσωποι διεθνών Μ.Μ.Ε. από όλο τον κόσμο, που βρίσκονται στην χώρα μας στο πλαίσιο της ετήσιας Τακτικής Συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (Δ.Ο.Δ.) και της Γενικής Συνέλευσης που διοργανώνει το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ε.Σ.Η.Ε.Α., θα επισκεφθούν την Νάξο μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρη Καπούνη, σε μία προσπάθεια προβολής των Κυκλάδων και της Ελλάδας ως κορυφαίου τουριστικού προορισμού.

Κατά την διάρκεια της παραμονής τους στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων οι δημοσιογράφοι, που απασχολούνται στα μεγαλύτερα Μ.Μ.Ε. του κόσμου, θα επισκεφθούν τα αξιοθέατα και τους αρχαιολογικούς χώρους της Νάξου, θα μυηθούν στην πλούσια ιστορία της, τον σπουδαίο πολιτισμό της και την μεγάλη παράδοσή της, ενώ θα γνωρίσουν την μοναδική γαστρονομία της και την ζεστή φιλοξενία των κατοίκων του νησιού, προκειμένου να γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές της ομορφιάς της Νάξου σε όλο τον πλανήτη.

Από το πρόγραμμά της επίσκεψής τους δεν θα μπορούσε να λείπει η γνωριμία τους με τον «θησαυρό» του νησιού, την ξακουστή Γραβιέρα. Έτσι, την Δευτέρα θα παρακολουθήσουν βήμα-βήμα την «ιεροτελεστία» παραγωγής της Γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π. στο νέο, υπερσύγχρονο Τυροκομείο της Ε.Α.Σ. Νάξου στην περιοχή του Γλινάδου.

Η πρωτοβουλία της Ε.Α.Σ. Νάξου αναμένεται να προβάλλει το νησί σε κάθε γωνιά του πλανήτη καθώς η Δ.Ο.Δ. είναι η μεγαλύτερη οργάνωση δημοσιογράφων στον κόσμο, εκπροσωπεί 600.000 επαγγελματίες των Μέσων Ενημέρωσης από 187 συνδικαλιστικές Ενώσεις, που δραστηριοποιούνται σε 146 χώρες. Ιδρύθηκε το 1926 και αποτελεί τη φωνή των δημοσιογράφων στα Ηνωμένα Έθνη και στο διεθνές συνδικαλιστικό κίνημα.

Την μεγάλης σημασίας εκδήλωση αναμένεται να καλύψουν και δημοσιογράφοι από τα ελληνικά Μ.Μ.Ε.

opinion-google-news-2

Σχετικά άρθρα