Δήμος Κηφισιάς: Δείχνει την αγάπη του στα ζώα με το 1ο Φεστιβάλ Φιλοζωίας (photo)

φωτο επάνω: Ο Κωστής Χατζιδάκης Υπουργός Εργασίας και ο Δημοσιογράφος Χρήστος Νέζος

Μήνυμα αγάπης και φροντίδας για τα ζώα συντροφιάς – δεσποζόμενα και αδέσποτα-, έστειλε ο Δήμος Κηφισιάς, από το Άλσος Κηφισιάς, όπου πραγματοποιήθηκε το 1ο Φεστιβάλ Φιλοζωίας.

Ο Δήμος Κηφισιάς εφαρμόζει ολοκληρωμένο πρόγραμμα προστασίας των ζώων και έχει ήδη προχωρήσει 1.700 υιοθεσίες αδέσποτων σκυλιών και γατιών τα τελευταία χρόνια. «Έχουμε φτάσει να είμαστε ο κορυφαίος Δήμος στα επιτεύγματα Ζωοφιλίας» τόνισε ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ενώ από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Αειφόρου Ανάπτυξης, Κοινωνικών Υπηρεσιών και Ζωοφιλίας Σταύρος Ζαπάντης προέτρεψε τους πολίτες να προχωρήσουν σε υιοθεσίες αδέσποτων καθώς, όπως είπε, «Τα ζώα μας βοηθούν να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι». Η Πρόεδρος της Επιτροπής Ζωοφιλίας κα Τερέζα Χλωρακιώτη προέτρεψε τους πολίτες να υιοθετήσουν αδέσποτα ζώα.

Ο βουλευτής Θοδωρής Ρουσόπουλος βραβεύει τη Διοικητή του Αστυνομικού τμήματος Κηφισιάς Χρυσούλα Μπακού
Ο βουλευτής Θοδωρής Ρουσόπουλος βραβεύει τη Διοικητή του Αστυνομικού τμήματος Κηφισιάς Χρυσούλα Μπακού

Στη μεγάλη γιορτή για τους τετράποδους φίλους μας προσήλθαν άνθρωποι όλων των ηλικιών με τα χαριτωμένα τους ζωάκια, εθελοντές, φιλόζωοι και πολίτες. Δυναμικό παρόν δόθηκε από εκπροσώπους της κεντρικής πολιτικής σκηνής και της Αυτοδιοίκησης. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, οι βουλευτές Θοδωρής Ρουσόπουλος, Γιώργος Κουμουτσάκος και Δημήτρης Καιρίδης.

Την εκδήλωση συντόνισε και παρουσίασε ο δημοσιογράφος Χρήστος Νέζος, ο οποίος με το λόγο του κέρδισε τους συμμετέχοντες.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να μάθουν αναλυτικά τι κάνει ο Δήμος για την προστασία των αδέσποτων και να θαυμάσουν τις όμορφες φωτογραφίες μαθητών  σχολείων του Δήμου μας με θέμα: «Φωτογραφίζω το αγαπημένο μου ζωάκι». Ο κτηνίατρος Σπύρος Κωνσταντόπουλος, η εκπαιδεύτρια Σωτηρία Κυριαζή και η Καθηγήτρια Ψυχολογίας Φλώρα Μυρσαλιώτου με τις ομιλίες τους παρείχαν σημαντικές συμβουλές στους ιδιοκτήτες κατοικίδιων. Χρήσιμες και οι πληροφορίες από την ομάδα εθελοντών Alma Libre – Hellenic Animal Rescue για θέματα περισυλλογής αλλά και διασώσεις.

Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στη δημιουργία γκράφιτι σε μουσαμά για το Δημοτικό Κτηνιατρείο που ετοιμάζεται στη Κηφισιά με τη βοήθεια της εικαστικού Μαριαλέννας Μαντζαβίνου ενώ ξεφύλλισαν τις σελίδες του βιβλίου «Καταφύγιο της Αγάπης» και συνομίλησαν με τη συγγραφέα του Δώρα Λοϊζου.

Η Δώρα Λοΐζου με την καθηγήτρια φυσικής Αγωγής Σοφία Παθέκα
Η Δώρα Λοΐζου με την καθηγήτρια φυσικής Αγωγής Σοφία Παθέκα

Βραβεία φιλοζωικής δράσης  δόθηκαν  σε πολίτες και φορείς για τη δράση και προσφορά τους. Βραβεύθηκαν:

Οι δεκάδες εθελοντές του Δήμου Κηφισιάς που κάθε μέρα ταΐζουν με τροφές από τον Δήμο και φροντίζουν εκατοντάδες αδέσποτα. Τιμήθηκαν επίσης και δύο σιτιστές που δεν βρίσκονται πλέον στη ζωή, ο αφοσιωμένος εθελοντής στη φροντίδα των αδέσποτων ζώων Γιάννης Βουρνάς και η Νινέτα Λιαρίκου. Πλακέτες παρέλαβαν επίσης τα μέλη της 5μελούς  Επιτροπής του Δήμου.

Ο Μίμης Δομάζος και η κόρη του Πόπη Δομάζου που στηρίζουν τα αδέσποτα του Δήμου Κηφισιάς. Ο «στρατηγός» του ελληνικού ποδοσφαίρου προπονεί εντελώς δωρεάν παιδιά από 5 ως 14 ετών αρκεί να προσφέρουν ξηρά τροφής για τους τετράποδους φίλους μας.

Η ειδική γραμματέας για την προστασία των ζώων συντροφιάς του Υπουργείου Εσωτερικών Μάρσα Δημοπούλου.

Γιώργος Θωμάκος, Ναταλία Δραγούμη, Χριστίνα Σούζη, Έλσα Νέζου
Γιώργος Θωμάκος, Ναταλία Δραγούμη, Χριστίνα Σούζη, Έλσα Νέζου

Η Περιφέρεια Αττικής. Πλακέτες παρέλαβαν ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Λουκία Κεφαλογιάννη.

Οι κ.κ. Γιώργος Κουράσης—Πρόεδρος ΣΒΑΠ και Παύλος Καμάρας– Πρόεδρος Ένωσης Δημάρχων Αττικής, για το καταφύγιο που ετοιμάζει ο Σύνδεσμος για την Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων.

Όλα τα Σώματα Ασφαλείας του Δήμου Κηφισιάς: Αστυνομικό Τμήμα Κηφισιάς, Τροχαία Κηφισιάς, Πυροσβεστική και Πυροσβεστική Ακαδημία, Πολιτική Προστασία Δήμου, Δημοτική Αστυνομία και φυσικά την Ομάδα Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών, για την προσφορά τους.

Ο κατασκευαστής αναπηρικών αμαξιδίων κ. Βασίλη Τζίγκουρα, ο οποίος έχει αφιερώσει τη ζωή του στην ανακούφιση και εξυπηρέτηση ζώων με κινητικά προβλήματα.

Ενεργοί πολίτες των τεχνών και των γραμμάτων που προωθούν συστηματικά την καλλιέργεια μιας διαφορετικής φιλοζωικής κουλτούρας στη χώρα μας όπως οι Λένα Μαντά, Δώρα ΛοίζουΆννα Ανδριανού, Τάνια Καψάλη, Λίτσα Πατέρα, Νίκος Παπαδάκης, Χριστίνα Σούζη, Υακίνθη Πολίτη, Χρίστινα Πολίτη και Έλσα Νέζου.

Το Φιλοζωικό Σωματείο Αγάπη, η Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης Ζώων ALMA LIBRE, η οργάνωση Εφτάψυχες, η Εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος για τα αδέσποτα ζώα Δήμου Αθηναίων Σεραφίνα Αβραμίδου και ο πολιτευτής Φώτης Καρυδάς.

Η εικαστικό Ειρήνη Λιναρδάκη με το μοντέλο Νίκο Παπαδάκη
Η εικαστικό Ειρήνη Λιναρδάκη με το μοντέλο Νίκο Παπαδάκη

Οι  συμμετέχοντες στο 1ο Φεστιβάλ Φιλοζωίας αποχώρησαν από το Άλσος Κηφισιάς γεμάτοι όμορφες εικόνες, χρήσιμες πληροφορίες για τα ζώα αλλά και τον οδηγό «Τα κατοικίδια Ζώα στη Ζωή μας και στη πόλη μας» που εξέδωσε ο Δήμος μας.

Στη εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Γιάννης Κεχρής, ο τομεάρχης Περιβάλλοντος  Ν.Δ. Χρήστος Σούλης, η ηθοποιός Ναταλία Δραγούμη, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι Δήμου Κηφισιάς κ.α. Για τη γιορτή των Ζώων εργάστηκαν οι φιλόζωοι: Ειρήνη Λιναρδάκη, Σπυριδούλα Μωραίτη, Αγγελική Μεταξά, Κυβέλη Λάσκαρη, Αριάννα Ατζιτίρη, Έφη Κολέκα και ομάδα εργαζόμενων του Δήμου μας.

opinion-google-news-2

Σχετικά άρθρα