Αυτές θα είναι οι τελευταίες selfie στη Γη: Λογαριασμός τεχνητής νοημοσύνης «προβλέπει» το τέλος του κόσμου (video)

Ένας λογαριασμός στο TikTok έχει γίνει viral, αφού επιτρέπει στους χρήστες να υποβάλλουν ερωτήσεις σε μία εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης, η οποία παρουσιάσει δυστοπικές selfie, σχετικά με το τέλος της ανθρωπότητας.

Όπως αναφέρει η thesun.co.uk, ο λογαριασμός «Robot Overloards» χρησιμοποιεί την εφαρμογή δημιουργίας εικόνων DALL-E mini AI -με το όνομα να είναι εμπνευσμένο από την ταινία WALL-E που είναι συμπαραγωγή της Pixar με την Disney– και παράγει αποκαλυπτικές εικόνες.

@robotoverloards

Asking an Ai to show the last selfie ever taken in the apocalypse Part: 3 #apocalypse#scary#horror#foryoupage #fyp #ai#midjourney #dalle2

♬ It’s Just a Burning Memory – The Caretaker

Οι φωτογραφίες selfie που έχουν αναρτηθεί έχουν κάνει τον γύρο του διαδικτύου και δείχνουν δυστοπικά στιγμιότυπα, όπως ανθρώπους με κομμένα χέρια, στα οποία έχουν ένα κινητό, παραμορφωμένα πρόσωπα από εγκαύματα ή ασθένειες, όπως και ανθρώπους είναι κάτι ανάμεσα σε cyborg και εξωγήινους να βγάζουνselfie.

@robotoverloards

Asking an Ai to show the last selfie ever taken Part: 2 #horror#scary#ai#dalle2 #midjourney #foryoupage

♬ It’s Just a Burning Memory – The Caretaker

Σύμφωνα με το Open AI το DALL-E mini AI δημιουργήθηκε το 2021 και αποτελεί το μοντέλο μιας γλώσσας μετασχηματιστή που μπορεί να μετατρέψει σχεδόν κάθε ιδέα σε εικόνες. «Λαμβάνει υπόψιν τόσο το κείμενο όσο και την εικόνα σαν μια ενιαία ροή δεδομένων. Περιέχει έως και 1.280 διαφορετικές πιθανότητες και εκπαιδεύεται χρησιμοποιώντας τη μέγιστη πιθανότητα να δημιουργήσει όλες τις διαφορετικές περιπτώσεις, την μία μετά την άλλη», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

@robotoverloards

Asking an Ai to show the last 25 selfies ever taken #foryoupage #acopolypse #selfie #creepy #scary #ai #dalle2 #midjourney

♬ Mr. Blue Sky – Electric Light Orchestra

Έτσι, αυτή η διαδικασία εκπαίδευσης επιτρέπει στην εφαρμογή όχι μόνο να δημιουργήσει μια εικόνα από την αρχή, αλλά και να αναγεννήσει οποιαδήποτε ορθογώνια περιοχή μιας υπάρχουσας εικόνας που εκτείνεται στην κάτω δεξιά γωνία, με τρόπο που να συνάδει με το μήνυμα του κειμένου.

opinion-google-news-2

Σχετικά άρθρα