Άρση μέτρων: Πότε αλλάζει το ωράριο στην εστίαση (video)

Από τις 15 του μηνός, από το άνοιγμα του τουρισμού, λογικά το ωράριο στην εστίαση θα πάει 12μμ, και έπειτα από μία- δύο εβδομάδες θα διευρυνθεί περαιτέρω, ενώ τα click awayclick inside τελειώνουν στις 14 του μηνός διευκρίνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Παράλληλα επεσήμανε σχετικά με το θέμα της απαγόρευσης κυκλοφορίας ότι: «Το ωράριο που θα ισχύσει γενικά για την εστίαση, θα ισχύσει και για τους γάμους. Δεν μπορεί να γίνει εξαίρεση για τους γάμους. Όμως θα είναι πιο χαλαρά από τώρα γιατί ούτως ή άλλως από τις 15 του μηνός θα πάμε σε μια διερεύνηση του ωραρίου».

Για τα γυμναστήρια, catering, γάμους, δεξιώσεις

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στο θέμα των γυμναστηρίων, catering και δεξιώσεων λέγοντας ότι: «Σε τρεις εβδομάδες από σήμερα θα είμαστε σε θέση να ζήσουμε με πολύ περισσότερους βαθμούς ελευθερίας και να πάρουν μπρος οι επιχειρήσεις που δεν έχουν ξεκινήσει δηλαδή γυμναστήρια, catering, γάμοι, δεξιώσεις κλπ. Μέσα στον μήνα Μάιο θα ξεκινήσουν και αυτοί οι δυο κλάδοι. Ακριβές χρονοδιάγραμμα θα το ανακοινώσουμε μέσα σε αυτήν την εβδομάδα και τους τρόπους δηλαδή τα self test και την πυκνότητα, πόσα δηλαδή άτομα θα μπορούν να συμμετάσχουν για παραδείγματος χάριν σε κάθε δεξίωση, σε κάθε βάφτιση κλπ».

Στις δεξιώσεις για γάμους σε κτήματα «θα είναι σε ροτόντες των 6 όπως και στην εστίαση αλλά την πυκνότητα θα την αποφασίσουμε μέσα σε αυτήν την εβδομάδα με τους γιατρού», συμπλήρωσε.

Και συνέχισε λέγοντας ότι: «Τα γυμναστήρια λογικά θα ανοίξουν περίπου στις 17 του μηνός πρώτα για τους εμβολιασθέντες με self test κλπ. και μετά αρχές Ιουνίου για τους υπόλοιπους».

γυμναστήρια
γυμναστήρια

Για τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις

Μίλησε και για τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις. Όπως είπε: «Από το άνοιγμα του τουρισμού θα αρθούν οι απαγορεύσεις των μετακινήσεων από Περιφέρεια σε Περιφέρεια. Κοιτάμε αυτήν την εβδομάδα ποιο θα είναι το πρωτόκολλο».

Για τις λαϊκές αγορές

Για τις λαϊκές αγορές έχουμε τα 5 μέτρα απόσταση (μεταξύ πάγκων) και το 50-50 (δηλαδή την παρουσία των παραγωγών με πάγκους εκ περιτροπής μέσα στη βδομάδα για μισές ημέρες) είπε και πρόσθεσε ότι: «είναι κάτι το οποίο θα συζητήσουμε με την επιτροπή αυτήν την εβδομάδα».

Για τον τουρισμό

Σε ερώτηση εάν θα έρθουν ενισχύσεις για τουριστικά γραφεία και λεωφορεία απάντησε τα εξής: «Ενισχύσεις θα έχουμε για τον τουρισμό, για τον κλάδο τουρισμού μεγάλο πακέτο. Θα δούμε τώρα εκεί πώς θα μπει ο καθένας».

Δείτε τι είπε στο Αυτιά για εστίαση, γυμναστήρια, catering, γάμους, δεξιώσεις

opinion-leader-goole-news

πηγή: enikonomia.gr

Σχετικά άρθρα