Αρνητές γονείς: Έως 2 χρόνια φυλακή και πρόστιμο για όσους δεν στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο

Το μέτρο αφορά την φοίτηση παιδιών στο σχολείο έως και το Γυμνάσιο – Περιλαμβάνει αρνητές γονείς και κηδεμόνες.

Αναλυτικότερα, με νομοθετική ρύθμιση των συναρμοδίων υπουργείων Παιδείας και Δικαιοσύνης την οποία κατέθεσαν στη Βουλή επιχειρείται η αποτροπή των γονέων και κηδεμόνων να κρατούν μακριά από το σχολείο τα παιδιά τους τα οποία είναι μαθητές, επικαλούμενοι την πανδημία ή άλλους λόγους.

Σχολείο - μαθητές
Σχολείο – μαθητές

Η εν λόγω διάταξη προβλέπει ότι όποιος έχει την επιμέλεια ή την πραγματική φροντίδα του ανηλίκου και παραλείπει την εγγραφή ή την εποπτεία του ως προς την υποχρεωτική φοίτηση (μέχρι και το Γυμνάσιο), τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι δύο έτη και χρηματική ποινή.

Την παρέμβαση είχε προαναγγείλει πριν από μερικές ημέρες και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

παιδιά - γονείς
παιδιά – γονείς

«Δεν μπορούμε να ανεχτούμε τέτοια αδιανόητα φαινόμενα: Να στερείται η μόρφωση από τα παιδιά από τους ίδιους τους γονείς», είχε πει χαρακτηριστικά ο Αλέξανδρος Κόπτσης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real, επισημαίνοντας πως δεν είναι γνωστός ο αριθμός των παιδιών που δεν πηγαίνουν στο σχολείο.

opinionleader.gr - google news

Δείτε επίσης:

Οι ανεμβολίαστοι θα κάνουν Χριστούγεννα στα σπίτια τους – Όχι νέα μέτρα λένε στην κυβέρνηση

Σχετικά άρθρα