Η Αριστοτελία Πελώνη πετάει την μπάλα στην εξέδρα για τη Νέα Σμύρνη (video)

Οι εικόνες από τη Νέα Σμύρνη «μας ενόχλησαν όλους» δήλωσε η Αριστοτελία Πελώνη για το περιστατικό αστυνομικής βίας.

Όμως αλλά έστρεψε τα βέλη της κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλώντας για «στελέχη της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ που μοίραζαν τρικάκια» στην περιοχή.

Κατά τη διάρκεια του briefing η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη δέχθηκε «βροχή» ερωτήσεων τόσο για το ίδιο το περιστατικό αστυνομικής βίας, όσο και για το τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση, αλλά και για τον βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Κυρανάκη που δημοσιοποίησε τα στοιχεία του άνδρα που ξυλοκοπήθηκε από τους αστυνομικούς.

«Οι εικόνες που είδαμε μας ενόχλησαν όλους και τα περιστατικά διερευνώνται. Ωστόσο, αυτά τα ανακλαστικά που δημιούργησαν δεν αλλάζουν την αλληλουχία των γεγονότων», είπε η Αριστοτελία Πελώνη και συμπλήρωσε ότι χρειάζεται ψυχραιμία από όλους, καθώς «όλοι είμαστε κουρασμένοι και η υπομονή εξαντλείται».

Η Αριστοτελία Πελώνη δέχθηκε επίμονες ερωτήσεις και για τον κ. Κυρανάκη που αποκάλυψε τα στοιχεία του άνδρα που ξυλοκοπήθηκε από τον αστυνομικό και για το πώς τα γνώριζε.

«Υπάρχει ένα βίντεο που κυκλοφορεί από χθες, που δεν το έδωσε η κυβέρνηση στη δημοσιότητα. Δείχνει την εικόνα του ξυλοδαρμού ενός εκ των συλληφθέντων Τα πρόσωπα που φαίνονται στην κάμερα, φαίνονται στην κάμερα», απάντησε η κυβερνητική εκπρόσωπος, ενώ επανέλαβε πολλές φορές ότι το περιστατικό διερευνάται και ότι θα αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν.

Στρίβειν δια του.. ΣΥΡΙΖΑ

Η Αριστοτελία Πελώνη σε χθεσινή δήλωσή της ανέφερε ότι η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ μοίραζε τρικάκια στην πλατεία Νέας Σμύρνης. Κατά τη διάρκεια του briefing ερωτήθηκε αν υπονοεί ότι υπάρχει εμπλοκή του ΣΥΡΙΖΑ σε γεγονότα που προηγήθηκαν της ενέργειας του αστυνομικού.

«Δυστυχώς ο κ. Τσίπρας, ενώ τα νοσοκομεία γεμίζουν, η κοινωνία βρίσκεται σε αυτό το οριακό σημείο, επιδιώκει να δημιουργήσει συνθήκες κοινωνικής έντασης. Επιδιώκει πλατείες νεο-αγανακτισμένων, όπου υπονομεύονται τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς και προφανώς τα τρικάκια δεν ήταν τυχαία. Ήταν τρικάκια της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, υποθέτω δεν τυπώθηκαν μέσα σε δέκα λεπτά», απάντησε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ μοίραζε τρικάκια
Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ μοίραζε τρικάκια

Παράλληλα συνέστησε στον Αλέξη Τσίπρα «να συστήσει ο ίδιος με τον λόγο του την τήρηση των μέτρων, αντί να αναζητεί σημαίες ευκαιρίας εύκολης δημαγωγίας».

Όταν ρωτήθηκε για το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την αποπομπή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., η κ. Πελώνη επανέλαβε ότι στελέχη της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ να αποφασίσει σε ποια πλευρά της ρητορικής είναι. Από τη μία ψέγει την κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας και την ελλιπή, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, διενέργεια ελέγχων και από την άλλη όταν γίνονται έλεγχοι σπεύδει να καταγγείλει την κυβέρνηση για αυταρχισμό, την ώρα που ξέρουμε ότι και στελέχη της Νεολαίας του ήταν στην περιοχή με τρικάκια- που δεν θεωρούμε αυθόρμητα- αλλά και συμμετείχαν σε πορείες υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα», απάντησε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

opinion-leader-goole-news

Δείτε επίσης:

Νέα Σμύρνη: Αναίτια αστυνομική βία, πρόστιμα και προσαγωγές (video)

Σχετικά άρθρα