Απειλεί ο Ερντογάν με tweet στα ελληνικά: Συνετιστείτε γιατί θα το μετανιώσετε (photo)

Με μήνυμα στα ελληνικά συνεχίζει το μπαράζ προκλήσεων και τις επιθέσεις εναντίον της Αθήνας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, γραμμένη στην ελληνική γλώσσα, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, υποστηρίζει ότι «η Τουρκία δεν παραβιάζει τα δικαιώματα και το δίκαιο κανενός. Δεν επιτρέπει όμως ούτε την παραβίαση των δικαιωμάτων και του δικαίου της από κανέναν».

«Προειδοποιούμε για άλλη μια φορά την Ελλάδα να συνετιστεί, να μείνει μακριά από όνειρα, ρητορικές και ενέργειες που θα την οδηγήσουν σε αποτελέσματα για τα οποία θα μετανιώσει, όπως συνέβη έναν αιώνα πριν. Η Τουρκία όπως δεν θα παραιτηθεί από τα δικαιώματά της στο Αιγαίο, δεν θα διστάσει και να κάνει χρήση των δικαιωμάτων που τις αναγνωρίζονται από τις διεθνείς συμφωνίες στο θέμα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών» πρόσθεσε.

Η σκληρή απάντηση της Αθήνας στον Ερντογάν

Για ανιστόρητους ισχυρισμούς και έωλα μυθεύματα που «δεν μπορούν ούτε να αμφισβητήσουν ούτε, πόσο μάλλον, να υποκαταστήσουν το Διεθνές Δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες», έκανε λόγο ο Γιάννης Οικονόμου μετά τις πρωινές δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας.

«Γενικότερα, τίποτα απολύτως και με κανένα τρόπο δεν μπορεί να πλήξει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και την εθνική μας κυριαρχία. Για αυτό καλούμε την Τουρκία να σταματήσει την τακτική των προκλήσεων και να αντιληφθεί ότι ο μόνος δρόμος είναι η υπεύθυνη και ειλικρινής συνεννόηση, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και του απόλυτου σεβασμού της κυριαρχίας», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

opinion-google-news

Σχετικά άρθρα