Αντώνης Ρέμος: Δεν έχω φοροδιαφύγει, δεν με κάλεσαν ποτέ για εξηγήσεις

Ο Αντώνης Ρέμος, απαντά στην έρευνα των αρχών, που εντόπισε τη φοροδιαφυγή και του δέσμευσε την περιουσία του.

Δεν έχω διαπράξει ποτέ φοροδιαφυγή, δεν με κάλεσαν ποτέ για εξηγήσεις, υποστηρίζει σε δήλωσή του, που δημοσιοποιήθηκε μέσω των δικηγόρων του, Στάθη Μπακάλη και Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ο Αντώνης Ρέμος, η περιουσία του οποίου δεσμεύτηκε για φοροδιαφυγή 1,5 εκατ. ευρώ και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ο Αντώνης Ρέμος δήλωσε το εξής: «Με λύπη και εύλογη απορία πληροφορήθηκα ότι η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εγκληματικής Περιουσίας δέσμευσε κάθε κινητή και ακίνητη περιουσία μου, επειδή ενδεχομένως έχω διαπράξει το αδίκημα της φοροδιαφυγής.  Η λύπη μου είναι απόρροια ότι διαρρέεται παρανόμως στα Μέσα Ενημέρωσης μια απόρρητη δικονομική διαδικασία, και έτσι με εκθέτουν, η δε απορία μου συνίσταται στο ότι ποτέ δεν κλήθηκα από την άνω Αρχή να δώσω εξηγήσεις και να προσκομίσω στοιχεία, που θα αποδείκνυαν ότι δεν έχω διαπράξει ποτέ φοροδιαφυγή. Με προσμονή περιμένω άμεσα να λάβω κλήση για να πληροφορηθώ τί μου αποδίδεται, ώστε να αποτινάξω οποιαδήποτε μομφή σε βάρος μου».

Αντώνης Ρέμος – Δεσμεύτηκε η περιουσία του για φοροδιαφυγή 1,5 εκατ. ευρώ και ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Υπενθυμίζεται, ότι σε πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες διατυπώνονται σοβαρές υπόνοιες για φοροδιαφυγή ύψους 1,5 εκ. ευρώ και ξέπλυμα μαύρου χρήματος αντίστοιχου ύψους από τον γνωστό λαϊκό τραγουδιστή και ήδη έχει προχωρήσει η Αρχή σε δέσμευση της κινητής και ακίνητης της περιουσίας του.

Η έρευνα της Αρχής εντόπισε τη φοροδιαφυγή του τραγουδιστή όχι από τον χώρο του θεάματος και της πίστας αλλά από εταιρεία που έχει. Η Αρχή, μετά από πολύμηνη έρευνα, προχώρησε σε δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του τραγουδιστή, προσωπικών λογαριασμών, λογαριασμών της επίμαχης εταιρείας, σκαφών αλλά και τραπεζικών θυρίδων -εφόσον βρεθούν-, έως 1,5 εκ. ευρώ.

Στο πόρισμα της Αρχής γίνεται αναφορά στις χαμηλές φορολογικές δηλώσεις που έχει υποβάλει ο ο Αντώνης Ρέμος, και ειδικότερα φέρεται ότι την τελευταία πενταετία στις δηλώσεις του καταγράφεται εισόδημα περίπου 50.000 ευρώ ετησίως.

Το ύψος του ποσού «προκάλεσε» τους ελεγκτές της Αρχής, καθώς θεωρείται ιδιαιτέρως χαμηλό για τέτοιου βεληνεκούς καλλιτέχνη, που είναι από τους πλέον δημοφιλείς της χώρας με άκρως επιτυχημένες νυχτερινές εμφανίσεις και συναυλίες σε κοσμικά μέρη και νησιά που συγκεντρώνουν κάθε χρόνο Έλληνες και αλλοδαπούς επιχειρηματίες, σημαίνοντα πρόσωπα κ.λπ.

Στον φάκελο περιλαμβάνονται όλα τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι ελεγκτές και μαζί με το πόρισμα της Αρχής έχουν παραδοθεί ήδη στον Οικονομικό Εισαγγελέα και σύμφωνα με πληροφορίες διενεργεί έρευνα για την υπόθεση αυτή.

Όπως έγινε γνωστό η έρευνα της Οικονομικής Εισαγγελίας δεν θα περιοριστεί μόνο στον τραγουδιστή, αλλά θα επεκταθεί και στους συνεργάτες του.

opinion-google-news-2

Σχετικά άρθρα