Ανδρέας Τσαούσης: Πέθανε ο θρύλος του δημοτικού τραγουδιού (video)

Πέθανε ο Ανδρέας Τσαούσης, που έγραψε τη δική του ιστορία στο δημοτικό τραγούδι.

Σύμφωνα με το Lamiareport.gr, ο Ανδρέας Τσαούσης άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα σε ηλικία 96 ετών στο νοσοκομείο Λαμίας.

Ο Ανδρέας Tσαούσης βρέθηκε για περισσότερα από 75 χρόνια στην πρώτη γραμμή των μεγάλων ερμηνευτών του δημοτικού τραγουδιού και έχει αφήσει τη δική του «σφραγίδα» στο είδος.

Ανδρέας Τσαούσης - Δημοτικό τραγούδι
Ανδρέας Τσαούσης – Δημοτικό τραγούδι

Ποιος ήταν ο Ανδρέας Τσαούσης

Γεννήθηκε στην Κάτω Aγόριανη (Λίλαια) Παρνασίδος και ξεκίνησε ως κιθαρίστας και τραγουδιστής από μικρό παιδί. Γνωστός ως επαγγελματίας είναι από το 1955 που τραγουδούσε στα πανηγύρια της Φωκίδος, της Φθιώτιδας και πιο πολύ της Βοιωτίας.

O Tσαούσης σπάνια εμφανιζόταν σε κέντρο της Αθήνας παρά τη ζήτηση που είχε. Ας σημειωθεί ότι μια χρονιά που εργάστηκε στη «Ζούγκλα» (το 1967) άφησε εποχή.

Του άρεσε πιο πολύ η επαρχία και το πανηγύρι. Έμεινε πολλά χρόνια στη Λιβαδειά, γι’ αυτό στην περιοχή ήταν ο επικρατέστερος τραγουδιστής, που κατείχε με λεπτομέρεια όλο το τοπικό ρεπερτόριο.

Από τις ωραιότερες ερμηνείες του Ανδρέα Tσαούση είναι το κλέφτικο: «Ποιος είδε τέτοιο θαύμασμα». Από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ήταν το «Θα αλλάξω σπίτι και θα ‘ρθώ» που του έγραψε ο Παναγιώτης Kοκοντίνης το 1967 και τραγουδήθηκε σ’ όλη την Ελλάδα.

https://youtu.be/oU-z3opNCYk

opinionleader.gr - google news

Δείτε επίσης:

Νανά Ταπάσκου: Αυτή είναι η αιτία του ξαφνικού θανάτου της (photo)

Σχετικά άρθρα