Αλέξης Γεωργούλης: Αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες σε βάρος του – Η ανακοίνωση των δικηγόρων του

Μέσω των δικηγόρων του απαντά ο Ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης για τις καταγγελίες που έχει υποβάλλει σε βάρος του η υπάλληλος της Κομισιόν και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Ελένη Χρονοπούλου.

Ο Αλέξης Γεωργούλης αρνείται κατηγορηματικά τα όσα του προσάπτει η κυρία Χρονοπούλου και σημειώνει πως επιθυμεί να «χυθεί όλο το φως σε αυτήν την υπόθεση».

Σημειώνεται πως πριν από λίγη ώρα, η κυρία Χρονοπούλου, με ανάρτησή της στο Facebook. σημείωσε πως η καταγγελία της κατατέθηκε πριν από 3 χρόνια, και συγκεκριμένα στις αρχές του 2020. Όπως αναφέρει, αφορούσε στα αδικήματα του βιασμού και της πρόκλησης σωματικής βλάβης.

Η ανακοίνωση των δικηγόρων του Αλέξη Γεωργούλη

«Ο κ. Αλέξης Γεωργούλης ενημερώθηκε την Μεγάλη Παρασκευή 14 Απριλίου 2023 από το Γραφείο της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, ως προς το αίτημα της Εισαγγελίας των Βρυξελλών για την άρση της ευρωβουλευτικής του ασυλίας, ύστερα από καταγγελία που έχει γίνει εις βάρος του και για την οποία δεν είχε καμία απολύτως γνώση.

Την ίδια ημέρα ανταποκρίθηκε, αιτούμενος και ο ίδιος της άρση της ασυλίας του, με σκοπό να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να διαλευκανθεί η υπόθεση. Τη Δευτέρα 17 Απριλίου 2023, έγινε και η ανάλογη ανακοίνωση από το Προεδρείο στην Ολομέλεια.

Ο κ. Αλέξης Γεωργούλης αρνείται επισήμως και κατηγορηματικά τις κατηγορίες που στρέφονται εναντίον του και επιθυμεί οπωσδήποτε το ταχύτερο δυνατόν να χυθεί όλο το φως σε αυτήν την υπόθεση που μόλις του γνωστοποιήθηκε. Έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο βελγικό δικαστικό σύστημα με το οποίο σκοπεύει να συνεργαστεί ενεργά.

Οι Βέλγοι δικηγόροι του, Me Cedric Vergauwen και Me Olivia Venet, έχουν ήδη έρθει σε επαφή με τον ανακριτή και θα επικοινωνήσουν σε εύθετο χρόνο σχετικά με αυτήν τη δικογραφία για την οποία ο κ. Γεωργούλης θεωρείται αθώος.

Έως τότε, δεν μπορούμε να προβούμε σε καμία περαιτέρω δήλωση πέραν αυτής της αθωότητας του.

Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι

Me Cedric Vergauwen

Me Olivia Venet

Σταματίνα Μαλλά».

opinion-google-news-2

Σχετικά άρθρα