Αλεξανδρούπολη: Χειροπέδες σε 3 άτομα που «συλλαμβάναν» μετανάστες και καλούσε σε πογκρόμ (video)

Συνελήφθη από την αστυνομία ο ιδιοκτήτης του οχήματος στην Αλεξανδρούπολη που κατά τη διάρκεια της φωτιάς έβγαινε στους δρόμους της πόλης και να «συλλαμβάνει» μετανάστες, καλώντας σε πογκρόμ.

Το βίντεο προκάλεσε σάλο και πλήθος αντιδράσεων. Εκτός του ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου, συνελήφθησαν ακόμη δύο άτομα τα οποία εφέροντο να τον βοήθησαν στις ειδεχθείς του πράξεις.

Χειροπέδες σε 2 ακόμη άτομα για το απίστευτο περιστατικό.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Εντοπίστηκε, προσήχθη και κρατείται στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης ο ιδιοκτήτης του οχήματος (αλλοδαπός υπήκοος), το οποίο εμφανίζεται σε video να έλκει τρέιλερ, εντός του οποίου κρατούνταν παράνομα 13 παράτυποι μετανάστες, συριακής και πακιστανικής καταγωγής. Το συμβάν έλαβε χώρα σήμερα το απόγευμα, πλησίον της Αλεξανδρούπολης. Επιπλέον του ιδιοκτήτη του οχήματος, προσήχθησαν και κρατούνται δύο ημεδαποί, οι οποίοι φέρονται να τον συνέδραμαν. Οι συλληφθέντες παραπέμπονται στην ελληνική Δικαιοσύνη.

Η Ελληνική Αστυνομία επαγρυπνά και, σε συνεργασία με τις υπόλοιπες κρατικές Αρχές, επιχειρεί εντατικά και συστηματικά για την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων και την εξάρθρωση των εγκληματικών κυκλωμάτων διακίνησης παράτυπων μεταναστών, μεριμνώντας παράλληλα για την τήρηση της νομιμότητας και αποσκοπώντας στο δραστικό περιορισμό του προβλήματος.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελληνική Αστυνομία στη διάρκεια του Αυγούστου αποτρέπει κατά μέσο όρο στον Έβρο περίπου 900 ημερησίως παράνομες εισόδους στη χώρα μας και συλλαμβάνει εκατοντάδες διακινητές.

Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, με ισχυρό δημοκρατικό κεκτημένο και ανθρωπιστική παράδοση. Η αυτοδικία δεν είναι ανεκτή σε καμία έκφανσή της.

Καλούσε σε πογκρόμ

Ο άνδρας που τραβάει το βίντεο ακούγεται να μιλάει για «25 κομμάτια», ενώ ανοίγει το τρέιλερ και δείχνει τους μετανάστες. Φτάνει δε σε σημείο να κατηγορεί τους μετανάστες για τις φωτιές που ξέσπασαν στον Έβρο και την Αλεξανδρούπολη, τις τελευταίες ημέρες, και αναφέρει σε προκλητικό τόνο: «Κοιμόμαστε. Μια βόλτα από τη Χηλή και έχω φορτώσει 25 κομμάτια έχω μέσα στο τρέιλερ».

Καλεί δε σε πογκρόμ εναντίον μεταναστών και προσφύγων στην περιοχή του Έβρου και ακούγεται να λέει στο βίντεο: «Θα μας κάψουν αυτοί ρε πούστη, θα μας κάψουν αυτοί. Ωπ, βλέπετε; 25 κομμάτια τα μπ@@@ρδα. Έχει γεμίσει όλο το βουνό, παιδιά. Όλο το βουνό έχει γεμίσει γ@@ω την τρέλα τους ρε π@@@η. Αυτοί είναι ορκισμένοι, άσε, γ@@@@έ το, αυτοί είναι ορκισμένοι να μας κάψουνε. Γεμάτα τα πουρνάρια. Γεμάτα τα πουρνάρια, παντού, αυτό σας λέω παιδιά. Οργανωθείτε, βγείτε όλοι να τους μαζέψουμε. Θα μας κάψουνε, αυτό σας λέω μόνο»..

opinion-google-news-2

πηγή: ethnos.gr

Σχετικά άρθρα