Αφγανοί είχαν στήσει στρατηγείο με το κύκλωμα των ΜΚΟ μέσα στο κέντρο φιλοξενίας στη Λέσβο (video)

Πληροφορίες του Open αναφέρουν ότι οι 13 ήταν κυρίως Αφγανοί που είχαν έρθει από τα παράλια της Τουρκίας και διέμεναν στο κέντρο μέχρι να εξεταστεί το αίτημα τους για άσυλο.

Τουλάχιστον 13 Αφγανοί που ζούσαν μέσα σε κέντρο φιλοξενίας στη Λέσβο είχαν ρόλο στη διακίνηση μεταναστών από τα τουρκικά παράλια προς την Ελλάδα, δείχνει η μεγάλη έρευνα της αστυνομίας για τα κυκλώματα διακινητών.

Οι 13 Αφγανοί  είχαν υποστηρικτικό ρόλο και στην πράξη είχαν μετατρέψει τη δομή φιλοξενίας μεταναστών σε στρατηγείο τους. Από εκεί οργάνωναν τα παράνομα ταξίδια μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα, ενώ φέρονται να απειλούν, να εκβιάζουν και να ξυλοκοπούν τους παράτυπους μετανάστες μέχρι να πάρουν τα χρήματά τους.

Η δράση του αποκαλύφθηκε έπειτα από ληστεία που έγινε μέσα στο κέντρο φιλοξενίας. Μετά την εξιχνίαση της υπόθεσης κατασχέθηκαν τα κινητά των Αφγανών και αποκαλύφθηκε το κύκλωμα και η δράση τους.

Σε ό,τι αφορά τις μη κυβερνητικές οργανώσεις που δεν ήταν στον επίσημο κατάλογο των ΜΚΟ, δεν είναι η πρώτη φορά που σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία.

Οι δύο οργανώσεις ήταν γνωστές στις ελληνικές αρχές από το 2021. Και τότε, μάλιστα, η αστυνομία είχε σχηματίσει σε βάρος τους δικογραφία με σοβαρές κατηγορίες, όπως η διευκόλυνση εισόδου στη χώρα, εγκληματική οργάνωση και η κατασκοπεία.

opinion-google-news-2

Σχετικά άρθρα