50 χρόνια Συνεταιριστική Φέτα Καλαβρύτων: Πάρτι γενεθλίων στα χιόνια (photo)

Σε μία χαρούμενη ατμόσφαιρα, ο Συνεταιρισμός Καλαβρύτων γιόρτασε πανηγυρικά την επέτειο 50 Χρόνων παραγωγής της Φέτας ΠΟΠ, στο ηλιόλουστο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, στην κορύφωση των τριήμερων εκδηλώσεων του.

Στη γιορτή παρευρέθηκαν και τίμησαν το Συνεταιρισμό Καλαβρύτων οι καλεσμένοι εκπρόσωποι της Πολιτείας, του δημοσιογραφικού και καλλιτεχνικού χώρου, σε μια εκδήλωση ανοιχτή για το κοινό και τη νεολαία των σκιέρ και επισκεπτών, στο πανέμορφο χιονισμένο τοπίο του Χελμού. Εκεί, όπου το λευκό συνάντησε τον “λευκό χρυσό” της Ελλάδας, την Φέτα ΠΟΠ του Συνεταιρισμού Καλαβρύτων!

Το Διοικητικό & το Εποπτικό Συμβούλιο του Συνεταιρισμού Καλαβρύτων με τον Πρόεδρο Παύλο Σατολιά και τον Δήμαρχο Καλαβρύτων και πρ.Γενικό Διευθυντή του Συνεταιρισμού, κο Αθανάσιο Παπαδόπουλο
Το Διοικητικό & το Εποπτικό Συμβούλιο του Συνεταιρισμού Καλαβρύτων με τον Πρόεδρο Παύλο Σατολιά και τον Δήμαρχο Καλαβρύτων και πρ.Γενικό Διευθυντή του Συνεταιρισμού, κο Αθανάσιο Παπαδόπουλο

Όλοι γεύθηκαν το κέρασμα της περίφημης βαρελίσιας φέτας μας και του τραχανά μαγειρεμένου στα χιόνια με μους φέτας, αρωματικά τοπικά εδώδιμα φυτά του βουνού και κριτσίνι, από τον διάσημο Chef Αλέξανδρο Σπέρχο, συνεργάτη του Συνεταιρισμού.

Ο Chef Αλέξανδρος Σπέρχος, συνεργάτης του Συνεταιρισμού Καλαβρύτων ετοιμάζει στα χιόνια τον τραχανά με φέτα, κέρασμα στην γιορτή, παρουσία του Προέδρου του Συνεταιρισμού Παύλο Σατολιά ενώ και της δημοσιογράφου της ΕΡΤ Τίνας Μιχαηλίδου
Ο Chef Αλέξανδρος Σπέρχος, συνεργάτης του Συνεταιρισμού Καλαβρύτων ετοιμάζει στα χιόνια τον τραχανά με φέτα, κέρασμα στην γιορτή, παρουσία του Προέδρου του Συνεταιρισμού Παύλο Σατολιά ενώ και της δημοσιογράφου της ΕΡΤ Τίνας Μιχαηλίδου

Ο Αλέξανδρος, γέννημα- θρέμμα των Καλαβρύτων, με επιτυχημένη καριέρα σε Μύκονο και Dubai, επιμελήθηκε τα μοναδικά πιάτα του γεύματος της γιορτής προς τους καλεσμένους, μαγειρεμένα όλα με προϊόντα του Συνεταιρισμού και τοπικά υλικά.

Την κεντρική εκδήλωση άνοιξε ο Παύλος Σατολιάς, Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Καλαβρύτων, με αναδρομή στην ίδρυση του τυροκομείου το 1972, στην ιστορία και  επιτυχημένη, σταθερά ανοδική πορεία του Συνεταιρισμού, που είναι πρότυπο υγιούς συνεταιριστικής επιχείρησης, με 1.200 μέλη-παραγωγούς, κτηνοτρόφους από την ευρύτερη ορεινή περιοχή των Καλαβρύτων.

Ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Καλαβρύτων Παύλος Σατολιάς με τους δημοσιογράφους Αντριάνα Παρασκευοπούλου της ΕΡΤ και Χρήστο Νέζο, συνδιοργανωτή της εκδήλωσης
Ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Καλαβρύτων Παύλος Σατολιάς με τους δημοσιογράφους Αντριάνα Παρασκευοπούλου της ΕΡΤ και Χρήστο Νέζο, συνδιοργανωτή της εκδήλωσης

Με συνεχείς επενδύσεις στις εγκαταστάσεις και στον ποιοτικό έλεγχο, ο Συνεταιρισμός Καλαβρύτων παράγει, εκτός από την πασίγνωστη βαρελίσια Φέτα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης, πλήθος ποιοτικών και γευστικών προϊόντων: γίδινο τυρί, ξηρή μυζήθρα, αφίρι, ανθότυρο, αλειφοτύρι με φέτα, γραβιέρα αγελαδινή καθώς και φρέσκο αγελαδινό γάλα, παραδοσιακό πρόβειο και κατσικίσιο γιαούρτι, κρέμα βανίλια, ρυζόγαλο και βούτυρο λιωμένο.

Όλα υψηλής ποιότητας με πλούσια γεύση και θρεπτικά συστατικά από αγνό φρέσκο αιγοπρόβειο ή αγελαδινό γάλα, που προέρχεται καθημερινά από τις ορεινές φάρμες των παραγωγών μας στη μοναδική φύση των Καλαβρύτων, και ελέγχεται στις σύγχρονες εγκαταστάσεις μας.

Ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Καλαβρύτων Παύλος Σατολιάς με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη (μέση) και τον Δήμαρχο Καλαβρύτων, Αθανάσιο Παπαδόπουλο
Ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Καλαβρύτων Παύλος Σατολιάς με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη (μέση) και τον Δήμαρχο Καλαβρύτων, Αθανάσιο Παπαδόπουλο

Το κύριο προϊόν, η Φέτα Συνεταιρισμού Καλαβρύτων, που γίνεται ανάρπαστη χάρη στην ξεχωριστή, πλούσια γεύση και τη σταθερή ποιότητά της, παράγεται με τις παραδοσιακές μας μεθόδους και τις πιο αυστηρές προδιαγραφές υγιεινής και ελέγχου, ωριμάζοντας για 3 μήνες σε βαρέλια οξιάς, και είναι η Νο1 Φέτα σε πωλήσεις στην αλυσίδα ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ όπου διατίθεται αποκλειστικά.

Ο Συνεταιρισμός έχει ήδη ξεκινήσει και την τοποθέτηση της Φέτας ΠΟΠ στις αγορές εξωτερικού, έχοντας σαν κατεύθυνση και Στόχο ανάπτυξης την ενίσχυση της προσπάθειας των Εξαγωγών με υψηλή προστιθέμενη αξία!

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, κ. Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Γιώργος Ντάβλας στη γιορτή για τα 50 χρόνια του Αγροτικού Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού Καλαβρύτων
Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, κ. Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Γιώργος Ντάβλας στη γιορτή για τα 50 χρόνια του Αγροτικού Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού Καλαβρύτων

Ο Πρόεδρος Παύλος Σατολιάς στάθηκε ιδιαίτερα στον Κοινωνικό ρόλο που διαδραματίζει ο Συνεταιρισμός και είναι εξαιρετικά σημαντικός καθώς στηρίζει το εισόδημα των 1.200 κτηνοτρόφων της ευρύτερης ορεινής περιοχής και συντηρεί τις κτηνοτροφικές μονάδες τους, που δίνουν ζωή στην ύπαιθρο.

Ο Συνεταιρισμός χάρη στη σταθερή κερδοφορία του, συμβάλει στην μεγέθυνση της τοπικής οικονομίας με τις συνεχείς παραγωγικές επενδύσεις του σε εγκαταστάσεις, συστήματα ποιότητας και ελέγχου και με την απασχόληση 120 εργαζομένων στο εργοστάσιο και τα γραφεία του.

Συνεταιρισμός Καλαβρύτων - βαρελίσια Φέτα - Χρήστος Νέζος
Συνεταιρισμός Καλαβρύτων – βαρελίσια Φέτα – Χρήστος Νέζος

Η Κοινωνική Ευθύνη του Συνεταιρισμού επεκτείνεται σε θέματα που αφορούν στην  προστασία του περιβάλλοντος όπου είναι εξαρχής ευαισθητοποιημένος, και σε πλήρη συμμόρφωση με την κείμενη νομοθεσία λαμβάνοντας μέτρα διασφάλισης της βιώσιμης ανάπτυξης της περιοχής και της προστασία του οικοσυστήματος. Ο Συνεταιρισμός είναι διαχρονικά υπεύθυνος κοινωνικός εταίρος, στηρίζοντας εμπράκτως ευπαθείς ομάδες στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας, με συνεχείς δωρεές σε σχολεία, γηροκομεία, χώρους απόρων κα., αλλά και με την σταθερή προσφορά του στο “Χαμόγελο του Παιδιού”.

Δημήτρης Καπούνης Πρόεδρος ΕΑΣ Νάξου, Θανάσης Σωτηρόπουλος Πρόεδρος Παναιγιαλείου Ένωσης, Θωμάς Κουτσουπιάς Πρόεδρος ΕΑΣ Αγρινίου, Ανδρέας Δημητρίου Πρόεδρος ΕΑΣ Πίνδου, με τον Πρόεδρο Παύλο Σατολιά (στο κέντρο)
Δημήτρης Καπούνης Πρόεδρος ΕΑΣ Νάξου, Θανάσης Σωτηρόπουλος Πρόεδρος Παναιγιαλείου Ένωσης, Θωμάς Κουτσουπιάς Πρόεδρος ΕΑΣ Αγρινίου, Ανδρέας Δημητρίου Πρόεδρος ΕΑΣ Πίνδου, με τον Πρόεδρο Παύλο Σατολιά (στο κέντρο)

Η εορταστική εκδήλωση των 50 Χρόνων ολοκληρώθηκε με την απονομή τιμητικών πλακετών: στον Δήμαρχο Καλαβρύτων και πρ. Γενικό Διευθυντή του Συνεταιρισμού Αθανάσιο Παπαδόπουλο για την πολυετή προσφορά του, στον Παραγωγό που στηρίζει τον Συνεταιρισμό -παρέλαβε ο Αντιπρόεδρος ΔΣ του Συνεταιρισμού Χρήστος Παναγιωτακόπουλος– και στην εταιρεία ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ για τα 40 χρόνια αδιάλειπτης & επιτυχημένης συνεργασίας, που παρέλαβε ο Δημήτρης Γιαννατσής, Αναπλ. Γενικός Διευθυντής Αγορών της αλυσίδας.

50 Χρόνια Συνεταιρισμού Καλαβρύτων από την ίδρυση του τυροκομείου το 1972 και την πρώτη παραγωγή της περίφημης ΦΕΤΑΣ ΠΟΠ !

50 Χρόνια αγνών πρώτων υλών από τις μικρές ορεινές φάρμες των 1.200 παραγωγών μας. 50 Χρόνια στήριξης των μελών μας. 50 Χρόνια παραδοσιακών μεθόδων παραγωγής. 50 Χρόνια μοναδικής, προσεγμένης ποιότητας και γεύσης!

Opinion-google-news

Φέτα Καλαβρύτων: Μια ΠΟΠ ιστορία… 50 ετών (photo)

Σχετικά άρθρα