Έφυγε από την ζωή η ιστορικός τέχνης και γκαλερίστα Σούλα Παπουτσίδη με έντονη κοινωνική και φιλανθρωπική δράση.
Η Σούλα Παπουτσίδη, ήταν η ιδιοκτήτρια της Gallery Υδρότεχνον και διαχειριζόταν μια ξενοδοχειακή μονάδα στο κέντρο της Αθήνας που κοσμείται από εξαιρετικά έργα τέχνης.
Ολοκλήρωσε τις σπουδές της, στην Ιστορία της τέχνης στο Παρίσι και το Λονδίνο. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα παρακολουθούσε συνεχώς σεμινάρια τέχνης.
Από τα νεανικά της χρόνια μαθήτευσε δίπλα στον μεγάλο ζωγράφο Γιάννη Τσαρούχη και έμαθε πως οτιδήποτε μοναδικό αποτελεί δημιουργία, άρα και τέχνη. Πέρα της προσωπικής της αισθητικής, της «μύτης» της όπως έλεγε και ο Γιάννης Τσαρούχης και της εικαστικής της οξυδέρκειας, απέκτησε όπλα και γνώσεις τα οποία έγιναν «ασπίδα» στην μάχη του χρωστήρα.
Το 1996 η Σούλα Παπουτσίδη ίδρυσε την πρώτη Gallery Υδρότεχνον στην Μύκονο με την καθοδήγηση του δασκάλου, φίλου και συνεργάτη της Αλέκου Φασιανού. Ο Αλέκος Φασιανός υπήρξε ουσιαστικά πνευματικός πατέρας της Gallery, ο οποίος σχεδίασε το λογότυπο ΥΔΡΟΤΕΧΝΟΝ, που σημαίνει «ύδωρ» και «τέχνη». Το 1997 ακολούθησε η δεύτερη Gallery που στεγάστηκε στο Κολωνάκι.
Η Σούλα Παπουτσίδη ήταν η πρώτη που έβγαλε την τέχνη από τον τοίχο και την έφερε στον χώρο μας μέσα από καθημερινά χρηστικά αντικείμενα. Το πάθος της και η επιμονή της καθώς και η φιλική σχέση που είχε αναπτύξει με όλους τους συνεργάτες – καλλιτέχνες ήταν αρκετά για να τους πείσουν να ασχοληθούν με τα γήινα, ενώ ως τότε ήταν αποστασιοποιημένοι.
Με συνεχείς ιδέες, πρωτοποριακές και αυθεντικές είχε καταφέρει να περάσει στον κόσμο το μήνυμα «αγαπήστε την τέχνη», όντας πάντα αυστηρός κριτής τόσο προς την ίδια, όσο και προς τις επιλογές των έργων που απαρτίζουν τις συλλογές της. Άνθρωπος επίμονος και παθιασμένος με γνώμονα την αισθητική και το μεράκι. Ζει μέσα στην τέχνη, αφού και ο προσωπικός της χώρος απαρτίζεται από συλλογές που δηλώνουν προσωπική ιστορία. Έργα αποκλειστικά δημιουργημένα για την ίδια με προσωπικές αφιερώσεις από μεγάλους ζωγράφους.
Για εκείνη ήταν όλα θέμα προσωπικών σχέσεων, αμοιβαίου σεβασμού και εκτίμησης. Η δουλειά της ήταν το χόμπι της, την αγάπη της για την τέχνη την έκανε εργασία. Μέσα από την γνώση την εμπειρία και την επαφή της με κορυφαία ονόματα της τέχνης, όπως ο Γ. Τσαρούχης, Α. Φασιανός, Γ. Σταθόπουλος, Μίνα Παπαθεοδώρου Βαλυράκη, Άγγελος και τον αδελφό της Ν.Γ. Παπουτσίδης.
Η κηδεία της έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου 20 Ιουλίου, στο νεκροταφείο της Κηφισιάς.