Ρόδος: Εκατοντάδες μετανάστες και πρόσφυγες έχουν στήσει σκηνές στους δρόμους (video)

Όσο περνούν οι μέρες ολοένα και χειρότερη γίνεται η κατάσταση στο κέντρο της Ρόδου από τους εκατοντάδες μετανάστες και πρόσφυγες.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα rodiaki, οι μετανάστες είναι παραπάνω από 700 με τις ροές να είναι σχεδόν καθημερινές! Μάλιστα, έχουν δημιουργήσει πρόχειρους καταυλισμούς με αυτοσχέδια καταλύματα από χαρτόκουτα και σκηνές στην καλύτερη περίπτωση σε πάρκα, πεζοδρόμια και διάφορα κεντρικά σημεία.

Η τοπική κοινωνία έχει αναστατωθεί ενώ ζητούν να μεταφερθούν άμεσα σε δομές οι μετανάστες για να αποσυμφορηθεί η κατάσταση στην πόλη.

Μιλώντας στην εφημερίδα ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νότιας Δωδεκανήσου, Μανώλης Ανδρουλάκης, με δηλώσεις του στη «Ροδιακή» αναφέρει πως πρέπει να αδειάσουν οι δομές σε Λέρο και Κω ώστε να δημιουργηθεί χώρος για τους μετανάστες της Ρόδου.

Ο ίδιος καταγγέλλει πως μεταφορές αλλοδαπών δεν γίνονται στην δομή της Κω η οποία είναι γεμάτη μόνο κατά το ήμισυ, αλλά ματαιώνονται και αυτές που πρόκειται να γίνουν σε δομές στην ηπειρωτική Ελλάδα. Όπως είπε είχε κανονιστεί να μεταφερθούν 120 παράτυποι μετανάστες από τη Ρόδο στον Πειραιά και από εκεί στα Διαβατά, ωστόσο δεν έγινε ποτέ.

Τέλος ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε σε άλλη συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό πως έχει δημιουργηθεί ένας χώρος για τους μετανάστες πίσω από το λιμάνι της Ρόδου ο οποίος έχει χωρητικότητα μόλις για 100 άτομα.

«Αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι τραγική. Στοιβάζεται κόσμος στα πάρκα, στους κοινόχρηστους χώρους και στους δρόμους, οι οποίοι προσπαθούν να εξυπηρετηθούν από τις αστυνομικές υπηρεσίες, οι οποίες έχουν φτάσει στα όρια τους» ανέφερε στο OPEN, ο πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων Ρόδου, Εμμανουήλ Ανδρουλάκης.

opinion-google-news-2

Σχετικά άρθρα