Magic Cook: Τα καλαμαριώτικα churros στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης (photo)

Τα churros τα δοκιμάσαμε για πρώτη φορά στη Βαρκελώνη, ως πρωινό. Την πρώτη μέρα τα απολαύσαμε με ζάχαρη και κανέλα, ενώ την επόμενη με σάλτσα σοκολάτας.

Όταν επιστρέψαμε στην Ελλάδα, αρχίσαμε να τα αναζητούμε, μέχρι που ανακαλύψαμε churros (τσούρος) στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης. Στον κεντρικό πεζόδρομο, Ιμέρας 2  βρήκαμε το Magic Cook.

Magic Cook: Τα καλαμαριώτικα churros
Magic Cook – Τα καλαμαριώτικα churros

Δύο ήταν οι λόγοι που μας τράβηξαν: πρώτον, η ιδέα των «Καλαμαριώτικων churros», που μας κέντρισε την περιέργεια, και δεύτερον, η εξαιρετική ποιότητα. Τα τσούρος ήταν φρεσκοτηγανισμένα σε πεντακάθαρη κουζίνα (open kitchen), με τέλεια τραγανή υφή απ’ έξω και αφράτο εσωτερικό. Και η σάλτσα σοκολάτας και φράουλας ήταν απλά μαγική! Μας γύρισε πίσω στις νοσταλγικές γεύσεις των ‘80s το Κiss!

Magic Cook - churros Καλαμαριά
Magic Cook – τσούρος – Καλαμαριά

Με αυτό τον τρόπο, η Βαρκελώνη και η Καλαμαριά ενώθηκαν γλυκά, προσφέροντας ένα απολαυστικό έδεσμα, είτε για πρωινό είτε για βραδινό.

Δεν τόλμησα για δεύτερη μερίδα τσούρος γιατί μύρισε βάφλα με τις πέρλες σοκολάτας και φράουλες…Οπερ και εζήτησα το ίδιο από τους καλούς ανθρώπους του μαγαζιού και νομίζω ότι πρέπει να παραγγείλω τώρα που γράφω καθώς η σιελιόρια είναι έντονη.

opinion-google-news-2

Σχετικά άρθρα